Σάββατο , 2 Μαρτίου 2024

ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δ. Αλίμου: Συνεχίζεται η απαξίωση από Δημοτική Αρχή-ΣΥΝ.ΑΝ Αλίμου

Την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου του 2019 πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου και τέθηκαν από το Προεδρείο του Συλλόγου πέντε θέματα τα οποία συζητήθηκαν. Στην ανακοίνωση ο Σύλλογος αναφέρει χαρακτηριστικά πως »  δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί ο Σύλλογος σε μηχανισμό επιχορηγήσεων υποχείριο της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, κούφιο και άδειο από διεκδικήσεις και αγώνες για αξιοπρέπεια, διαφάνεια και αξιοκρατία. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου σκοπό έχει την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την διασφάλιση του Δημόσιου Χαρακτήρα των Υπηρεσιών και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποθηκεύει τους αγώνες κα την αξιοπρέπεια των εργαζομένων προκειμένου να εξυπηρετήσει προσωπικές του φιλοδοξίες και σχέδια.» Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Αρχικά, η παράταξη του Προέδρου και επικεφαλής της ΣΥΝ. ΑΝ Αλίμου έφερε ως πρώτο θέμα την καταγγελία της Αντιδημάρχου κας Σύρμα Θεοδώρας για τον αυταρχικό τρόπο διοίκησης, έκανε όμως αναδίπλωση, καθώς όπως φαίνεται για άλλη μια φορά οι προσωπικές επιδιώξεις της ΣΥΝ. ΑΝ Αλίμου και του επικεφαλής της ξεπερνούν τα συμφέροντα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και η «καταγγελία» έμεινε στα χαρτιά. Όπως και οι προεκλογικές υποσχέσεις τους για εργασιακή ειρήνη και διευκολύνσεις στους εργαζόμενους. Όλα υποθηκεύτηκαν στον βωμό των προσωπικών επιδιώξεων αφού ο ίδιος συνεχίζει να διατηρεί τη θέση του ΔΕ Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών παρότι δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα. Και φυσικά ως Πρόεδρος του Συλλόγου κωφεύει στις αιτήσεις της παράταξής μας να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η Διοίκηση να στείλει τους φακέλους των υπαλλήλων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο για να κριθούν ώστε να υπάρχει αξιοκρατία.

Δεύτερο θέμα τέθηκε εκδήλωση για τους εργαζόμενους για την Τσικνοπέμπτη. Για άλλη μια φορά δεν υπήρξαν προσφορές για να αποφασίσει το ΔΣ αλλά μια μοναδική πρόταση. Μόνο η παράταξη του ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου ζήτησε και επέμεινε να υπάρξει διαφάνεια στα οικονομικά του Συλλόγου και να μην υπάρξει καμία συναλλαγή χωρίς τις νόμιμες αποδείξεις με ιδιώτες. Τα έσοδα του Συλλόγου, από τις συνδρομές των μελών του, προορίζονται για να καλύψουν και τέτοιες εκδηλώσεις αλλά η ΣΥΝΑΝ Αλίμου καταφεύγει σε επιχορηγήσεις που ζητούνται από την Διοίκηση του Δήμου. Άποψη μας είναι, πως τα χρήματα αυτά προορίζονται για τους εργαζομένους και πρέπει να αξιοποιούνται μέχρι την τελευταία δραχμή για τα συμφέροντα των εργαζομένων και μάλιστα εφόσον πρόκειται για δημόσιο χρήμα δεν νοείται να μην υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στη διαχείρισή τους. Το να επικαλούμαστε παράτυπες ενέργειες όπωςη εξόφληση της εκδήλωσης χωρίς απόδειξη για την εξοικονόμηση χρημάτων είναι μάλλον αστείο αφού τα χρήματα αυτά δίνονται για αυτό τον σκοπό και οι επιχορηγήσεις έχουν πάρει τη μορφή καταιγίδας μετά την ανάληψη της διοίκησης του Συλλόγου των Εργαζομένων από τον Πρόεδρο Γεωργακόπουλο Δημήτρη. Και ενώ από τον Μάρτιο του 2018 έχει ήδη επιχορηγηθεί ο Σύλλογος με 10.000 ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις για τους εργαζομένους οι οποίες δεν έχουν πραγματοποιηθεί, η ΣΥΝΑΝ Αλίμου έθεσε ως τρίτο θέμα στο Δ Σ. την επιχορήγηση του Συλλόγου από τον Δήμο με ποσό ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ.

Η παράταξή μας είναι αντίθετη σε τέτοιου είδους πρακτικές και τα 3 χρόνια που διατελέσαμε στο Προεδρείο του Συλλόγου ουδέποτε ζητήσαμε επιχορήγηση από τον Δήμο διότι θεωρούμε πως τέτοιου είδους συναλλαγές με τη Διοίκηση δημιουργούν άλλο είδος υποχρεώσεων στον Σύλλογο Εργαζομένων υπονομεύοντας την αυτονομία και την αυτοτέλεια του. Χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την οικονομική ενίσχυση συναδέλφων, η ΣΥΝΑΝ Αλίμου, προβάλλει την δήθεν ανάγκη των επιχορηγήσεων, ενώ στην ουσία παραγκωνίζουν την αληθινό σκοπό του Συλλόγου που δεν είναι άλλος από αγώνες διεκδίκησης για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας χωρίς εκβιασμούς, την στήριξη των συναδέλφων και υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, καθώς και την διασφάλιση του Δημοσίου χαρακτήρα των υπηρεσιών, τον οποία συστηματικά η ΣΥΝΑΝ Αλίμου υπονομεύει με τις ενέργειες της.

Τέταρτο θέμα τέθηκε η επιβολή ποινής στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου. Ζητήσαμε λοιπόν να ενημερωθούμε. Ζητήσαμε τα έγγραφα αφού κάθε συνάδελφος που ενημερώνει ως τώρα το Διοικητικό Συμβούλιο για παρόμοια θέματα φέρει τα απαραίτητα για την ενημέρωση έγγραφα. Η απάντηση από τον Πρόεδρο ήταν πώς δεν υπήρξε απολογία του διότι δεν δέχτηκε ως Πρόεδρος να καταθέσει απολογία. Και πώς δεν θέλει να δείξει ούτε το έγγραφο το οποίο αναφέρει την «ποινή». Και βέβαια ο ίδιος μας ενημέρωσε πως κλήθηκε σε απολογία γιατί κατηγορούσε συνάδελφο ενώπιον συναδέλφων. Δεν είναι πρώτη φορά που ο ίδιος αντί να υπερασπίζεται συναδέλφους τους κατηγορεί αλλά δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση οποιονδήποτε να χρησιμοποιεί και την συνδικαλιστική του ιδιότητα προκειμένου να καλύπτει τέτοιου είδους συμπεριφορές. Και βέβαια δεν καταλάβαμε για ποιο λόγο τέθηκε θέμα για ενημέρωση όπως μας είπαν, αφού τελικά δεν ενημερωθήκαμε.

Τέλος, τελευταίο θέμα τέθηκε ο προγραμματισμός συναντήσεων με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων εν όψει των Δημοτικών Εκλογών. Η ΣΥΝΑΝ Αλίμου συνεχίζει να επιμένει στη λύση ιδιωτικής ασφάλειας για τους εργαζόμενους θέλοντας να το συζητήσει και με τις υποψήφιες Δημοτικές Παρατάξεις. Ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση αλλά για επιπλέον παροχή για την οποία μέχρι στιγμής σύμφωνα και με τους ίδιους επιβαρύνεται ο εργαζόμενος και κερδίζει ο ιδιώτης. Η αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού και η προμήθεια των κατάλληλων ΜΑΠ για κάθε ειδικότητα είναι θέματα στα οποία συγκλίνουν οι παρατάξεις του Συλλόγου. Όπως επίσης και στις προσλήψεις προσωπικού για την ενίσχυση όλων των Υπηρεσιών του Δήμου και την διαφύλαξη του Δημόσιου Χαρακτήρα τους.

Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί ο Σύλλογος σε μηχανισμό επιχορηγήσεων υποχείριο της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, κούφιο και άδειο από διεκδικήσεις και αγώνες για αξιοπρέπεια, διαφάνεια και αξιοκρατία. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου σκοπό έχει την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την διασφάλιση του Δημόσιου Χαρακτήρα των Υπηρεσιών και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποθηκεύει τους αγώνες κα την αξιοπρέπεια των εργαζομένων προκειμένου να εξυπηρετήσει προσωπικές του φιλοδοξίες και σχέδια.»

Δείτε ακόμα

Υποχρεωτική συνεπιμέλεια, η ανακοίνωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Η κυβέρνηση προωθεί μια σημαντική ανατροπή στο οικογενειακό δίκαιο, προβάλλοντας ως αιτιολογική βάση μεταξύ άλλων …