Τετάρτη , 24 Ιουλίου 2024

Χάρις την έγκαιρη και ουσιαστική επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ δε θρηνήσαμε θύματα από τη μεγάλη πυρκαγιά στο “ΞΥΛΙΝΟ”

Αν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης δεν παρενέβαινε προσωπικά ο επόπτης της τουριστικής αστυνομίας της Ν/Α, ο οποίος έτυχε να είναι σε υπηρεσία εκείνη την ημέρα και δεν καλούσε από το μεγάφωνο του περιπολικού τους κατοίκους της πολυκατοικίας, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το” Ξύλινο”, να την εκκενώσουν άμεσα, ίσως σήμερα θρηνούσαμε θύματα.

Η παρέμβαση του έμπειρου αξιωματικού έσωσε την τελευταία στιγμή δεκάδες συμπολίτες μας που εκείνη την ώρα κοιμόντουσαν και δεν είχαν τη δυνατότητα αντίδρασης.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες , όταν έφτασε στο σημείο και είδε το μέγεθος της πυρκαγιάς άρχισε να καλεί τον κόσμο που εκείνη τη στιγμή βρισκόντουσαν  μέσα στα διαμερίσματά τους , να τα εγκαταλείψουν και να βγουν στον δρόμο για να σωθούν. Κι έτσι έγινε τελικά. Όπως φάνηκε, οι χειρισμοί του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. αποδείχθηκαν σωτήριοι και έτσι δεν κινδύνεψαν ζωές από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο γνωστό κατάστημα της Θουκιδίδου.

To Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, της Ασφάλειας Αττικής έχει αναλάβει βέβαια την υπόθεση του εμπρησμού του καταστήματος «Ξύλινο», που κάηκε ολοσχερώς τα ξημερώματα της πεερασμένης Τεταρτης στον Άλιμο.

Αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βρήκαν στουπιά εμποτισμένα με εύφλεκτο υγρό και γκαζάκια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος ιδιοκτήτης επρόκειτο να ανοίξει το ψητοπωλείο σε λίγο διάστημα και αυτή την περίοδο βρισκόταν σε φάση ανακαίνισης.

Τον Μάιο του 2018 είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στο ίδιο κατάστημα, το οποίο είχε τότε άλλη διεύθυνση. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου του έκανε έξωση και το κατάστημα πέρασε στα χέρια νέου επιχειρηματία. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν και κάποια ύποπτα τηλεφωνήματα για βόμβες στο κατάστημα, τις προηγούμενες ημέρας, τα οποία είχαν αποδειχθεί φάρσες.

Η πυρκαγιά που προκάλεσε πανικό στην αγορά της Θουκυδίδου, εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, oι πυροσβέστες εκκένωσαν παρακείμενη πολυκατοικία, αφού οι φλόγες έφτασαν μέχρι τα μπαλκόνια.

Επιτόπου έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά πριν επεκταθεί στα διπλανά κτίρια.

Μυστήριο παραμένει το γεγονός ότι την ίδια περίπου ώρα άγνωστοι έσπασαν την πόρτα ενός καταστήματος με υποδήματα και τσάντες, στην οδό Θουκυδίδου 36.

 

Δείτε ακόμα

Υποχρεωτική συνεπιμέλεια, η ανακοίνωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Η κυβέρνηση προωθεί μια σημαντική ανατροπή στο οικογενειακό δίκαιο, προβάλλοντας ως αιτιολογική βάση μεταξύ άλλων …