Δευτέρα , 29 Απριλίου 2024

Πλακιωτάκης: «Παράνομη εισβολή» οι αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών

Θέμα «παράνομης εισβολής» στη χώρα έθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφερόμενος στις αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών, το τελευταίο διάστημα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ANT1 ο Γιάννης Πλακιωτάκης, οι αφίξεις από τα τουρκικά παράλια έχουν αυξηθεί κατά 200% και γι΄αυτό πρέπει να γίνουν κλειστά κέντρα κράτησης για τους μετανάστες.

Ξεκαθάρισε βέβαια ότι τα κλειστά κέντρα αφορούν μόνο όσους δεν έχουν προσφυγικό προφίλ και ότι η Ελλάδα σέβεται απόλυτα το Διεθνές Δίκαιο σε αντίθεση με την Τουρκία που προχωράει συνεχώς σε προκλήσεις, παραβιάζοντας το κατάφωρα.

Τόνισε μάλιστα ότι οι καταγγελίες της Άγκυρας ότι οι Έλληνες λιμενικοί φτάνουν στο σημείο να πυροβολούν τους πρόσφυγες, είναι παντελώς αβάσιμες και εκτοξεύονται εκ του πονηρού, για να «σκεπάσουν» τις δικές της παρανομίες.

Υποστήριξε επίσης, ότι η Τουρκία συνεχίζει να χρησιμοποιεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό για την επίτευξη των δικών της γεωπολιτικών στρατηγικών, αλλά σε αυτό έχει ευθύνη και η Ε.Ε. που ανέχεται αυτή την τακτική της Άγκυρας.

Αναφερόμενος στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα αντιδρά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Όπως είπε, η Τουρκία ήταν και παραμένει απομονωμένη και συνεχίζει την συνηθισμένη της τακτική της παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου. Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη συμφωνία, η ελληνική πλευρά δεν έχει ακόμη ακριβή γνώση του περιεχομένου της και γι’ αυτό έχει επιδώσει τελεσίγραφο στον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα.

Πηγή: http://www.efsyn.gr

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …