Τρίτη , 30 Απριλίου 2024

Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα καταδικάζει την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία

H Δημοτική Αρχή Βύρωνα καταδικάζει τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην βόρεια Συρία, εκφράζει τη συμπαράστασή της στον κουρδικό λαό και τους συμμάχους του στον αγώνα εναντίον του ISIS, καθώς και σε ολόκληρο τον πολύπαθο συριακό λαό.

Η εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, προκαλεί ήδη βαριές ανθρώπινες απώλειες μεταξύ των αμάχων και μια νέα ανθρωπιστική κρίση με νέα κύματα προσφυγιάς, ενώ καθιστά δυσχερέστερη κάθε προσπάθεια ειρήνευσης στην Συρία, αποσταθεροποιώντας την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας δεν θα είχε γίνει αν οι ΗΠΑ και η Ρωσία δεν είχαν δώσει το πράσινο φως. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν κατέληξε σε κοινή δήλωση για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη βορειοανατολική Συρία, καθώς ΗΠΑ και Ρωσία έθεσαν βέτο στη δήλωση των πέντε ευρωπαϊκών κρατών – μελών του Συμβουλίου που καταδίκαζαν την επιχείρηση (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Βέλγιο).

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουν να επιδείξουν σθεναρή και ανυποχώρητη στάση εναντίον της παράνομης και επικίνδυνης στρατιωτικής εισβολής της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

Δείτε ακόμα

Υποχρεωτική συνεπιμέλεια, η ανακοίνωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Η κυβέρνηση προωθεί μια σημαντική ανατροπή στο οικογενειακό δίκαιο, προβάλλοντας ως αιτιολογική βάση μεταξύ άλλων …