Κυριακή , 5 Μαΐου 2024

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για την αποκατάσταση της αλήθειας οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:1. Oι προσωπικές βολές κατά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Τσιάπη στην ουσία βάλουν το θεσμό, εφόσον ο επί δυόμισι χρόνια Πρόεδρος υπηρετεί με επιτυχία τα καθήκοντά του και έχει καταξιωμένη αυτοδιοικητική πορεία είκοσι ετών στα κοινά της πόλης, έχοντας κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση των δημοτών μας και όλων των δημοτικών παρατάξεων. Καθήκον του είναι να τηρεί απαρέγκλιτα τους νόμους, τις εγκυκλίους και τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτό πράττει διαχρονικά.
2. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ής Νοεμβρίου η αντιπολίτευση απείχε σύσσωμη για δύο λόγους, τους οποίους ανέφερε στο έγγραφο που κατέθεσαν δύο εκπρόσωποι των παρατάξεων στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο πρώτος ήταν η ακατάλληλη ώρα έναρξης της συνεδρίασης και ο δεύτερος η επιθυμία τους η συζήτηση για την μεταστέγαση των υπηρεσιών του Δήμου να γίνει σε ξεχωριστό Συμβούλιο. Σε χθεσινή, ωστόσο δημοσίευση αναφέρουν πως απείχαν για να μην ψηφιστεί το θέμα που αφορά στα σχολεία της Εστίας. Αυτή η εκ του πονηρού παραποίηση της αλήθειας και η εκμετάλλευση της αγωνίας παιδιών, καθηγητών, γονιών με μοναδικό κίνητρο την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων, είναι κατάπτυστη και καταδικαστέα.
3. Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος συνάντησε τους Συλλόγους Γονέων του 8ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου, τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων, την ΕΛΜΕ της Δ ́ Αθήνας και εκπροσώπους των μαθητών και την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των ΕΠΑΛ και τους διαβεβαίωσε πως το σχετικό θέμα, παρότι παρέμεινε στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου για διαδικαστικούς λόγους, τελικά θα αποσυρθεί.

Δείτε ακόμα

Απόπειρα ληστείας με πυροβολισμούς σε περίπτερο, στη Νέα Σμύρνη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο …