Βουλή: «Κολλημένος στην σκανδαλολογία ο Αλέξης Τσίπρας»

«Όμηρος» της ακραίας ρητορικής που ο ίδιος επέβαλε (και) πριν το 2015 εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, όπως σχολιάζουν γαλάζια στελέχη.

Όπως τιονίζουν πηγές της ΝΔ δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει να κινηθεί στην γραμμή έντασης δείχνοντας ότι προτιμά τις ακρότητες, παρά την μετριοπάθεια ενός κεντροαριστερού πόλου που ο ίδιος επιδιώκει να ηγηθεί. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι υποστηρίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός επανήλθε στα γνώριμα μονοπάτια του διχασμού, διότι αδυνατεί να ασκήσει μια δομική αντιπολίτευση και να βρει τα πατήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η επιλογή του αυτή φάνηκε από νωρίς, λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές όταν η ΝΔ κατάθεσε στη Βουλή την νέα διάταξη για το άσυλο, προκειμένου να ξεφύγουν τα πανεπιστήμια από τον ασφυκτικό κλοιό των ταραξιών και του παραεμπορίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αρνούμενος να αποδεχθεί ότι το πανεπιστημιακό άσυλο κάθε άλλο παρά παρείχε προστασία σε φοιτητές και καθηγητές καταλόγιζε στην κυβέρνηση ότι η ιδεολογική της εμμονή δεν αφορά το άσυλο, αλλά το δημόσιο πανεπιστήμιο και ότι το Μαξίμου επιδιώκει να περιπολεί η ΕΛ.ΑΣ έξω από τα ΑΕΙ.

Η αλήθεια είναι ότι αν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί συχνά πυκνά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι θιασώτης του δόγματος «νόμος και τάξη» και ο ίδιος δεν παύει να μιλά για τα ζητήματα αυτά χρησιμοποιώντας όμως διαφορετική ρητορική.

Μιλά έτσι για τον κίνδυνο γκετοποιήσης των Εξαρχείων λόγω των μέτρων που έχει λάβει ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αρνούμενος να αποδεχθεί ότι γειτονιές του κέντρου αντιμετωπίζουν μεγάλα θέματα παραβατικότητας.

Εκεί όμως που προκαλεί έκπληξη είναι οι απόψεις του για τις μολότωφ. Στελέχη της ΠΕιραιώς σημειώνουν ότι έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η αυστηροποίηση των ποινών θα κάνει όσους κρατούν μπουκάλια με βενζίνη και στουπιά να τις πετούν καθώς όπως είπε η κατοχή και η ρίψη επισείουν τις ίδιες ποινές.

Και προσθέτουν πως και στη Βουλή εμφανίστηκε το ίδιο εμπρηστικός. Όπως υπογραμμίζουν επιχείρησε να αναδείξει εαυτόν ως προστάτη των αδυνάμων δηλώνοντας ότι «είναι ντροπή η κυβέρνηση να μιλά για νόμο και για τάξη απέναντι στους ανήμπορους και την ίδια στιγμή να παραβιάζει τον νόμο και την τάξη για τους μεγάλους και τους ισχυρούς»

Πηγή: https://www.thetoc.gr/

Δείτε ακόμα

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ανάβει το «Δέντρο της Αγάπης», στο Παλαιό Φάληρο

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00 θα ανάψει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο «Δέντρο της Αγάπης» , …