Δευτέρα , 6 Μαΐου 2024

Αύξηση της εγκληματικότητας στο λεκανοπέδιο της Αττικής

Ο χάρτης της εγκληματικότητας στο λεκανοπέδιο της Αττικής, τους τελευταίους τρεις μήνες, παρουσιάζει περαιτέρω αυξητικές τάσεις, κάτι που προκάλεσε τη δυσφορία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει ο “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής”.

Στην Αττική, 10 ληστείες, 129 κλοπές-διαρρήξεις, 37 κλοπές Ι.Χ., 9 υποθέσεις ναρκωτικών, 3 παραβάσεις του νόμου περί όπλων καταγράφονταν κατά μέσο όρο, κάθε 24ωρο, το πρώτο 6μηνο του 2019 στο λεκανοπέδιο.

Το ίδιο χρονικό διάστημα σημειωνόταν μία δολοφονία ανά 8 ημέρες και ένας βιασμός ανά 7 ημέρες. Το ποσοστό των εξιχνιάσεων κυμαίνεται κατά μέσο όρο σε 40%, με μεγαλύτερο στις υποθέσεις ναρκωτικών σε ποσοστό 96,19% και στις ανθρωποκτονίες 83,72%. Ωστόσο, πολύ μικρότερα είναι τα ποσοστά εξιχνιάσεων στις ληστείες με ποσοστό 21,55% και στις κλοπές-διαρρήξεις 10,36%. Ανεξάρτητα όμως από το μέγεθος των ποσοστών εξιχνιάσεων, ιδιαίτερη σημασία έχει η πρόληψη της τέλεσης των αδικημάτων, τα οποία αρκετές φορές έχουν απλά δυσάρεστο, αιματηρό, έως και θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Οι αυξητικές τάσεις, της εγκληματικότητας εκτός από την πρόκληση δυσφορίας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φέρνει και την αναθεώρηση-αναπροσαρμογή του σχεδίου αστυνόμευσης, έως τη στιγμή που αυτό θα αποδώσει θετικά αποτελέσματα για να… βαφτιστεί, σύμφωνα με κάποιες προτάσεις, “Σχέδιο ΕΣΤΙΑ”.

Δείτε ακόμα

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ανάβει το «Δέντρο της Αγάπης», στο Παλαιό Φάληρο

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00 θα ανάψει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο «Δέντρο της Αγάπης» , …