Τετάρτη , 24 Ιουλίου 2024

Τσίπρας: Είστε πολιτικός απατεώνας – Μητσοτάκης: Είστε αδίστακτος & ψεύτης

Το κλίμα ήταν ηλεκτρισμένο από την έναρξη της διαδικασίας της προ ημερησίας συζήτησης για την Οικονομία που είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας πολύ υψηλούς τόνους και αποκαλώντας τον «πολιτικό απατεώνα» και «ψεύτη». Μάλιστα απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ είπε  «ντροπή, ντροπή, ντροπή». Κλείνοντας επικαλέστηκε δημοσίευμα και κατηγόρησε τον κ.Μητσοτάκη ότι πήγε στο Βερολίνο για να διασφαλίσει ότι θα περικοπούν οι συντάξεις.

Στον ίδιο τόνο ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είπε ότι πρωθυπουργός έλεγε ότι θα αλλάξει την Ευρώπη και τελικά έγινε  το παιδί για όλες τις δουλειές. Μάλιστα τον αποκάλεσε «ψεύτη».
Απαντώντας δε στις επιθέσεις για τα δημοσιεύματα είπε στον πρωθυπουργό «είστε ντροπή και κατάντια για τη χώρα. Είστε αδίστακτος και βαθιά διαπλεκόμενος».

Η πρωτολογία του πρωθυπουργού

Δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον ότι ζήτησε από το Βερολίνο να πιέσει για την εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων. «Ντροπή, ντροπή, ντροπή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του.

Σφοδρή επίθεση στον Μητσοτάκη: «Ντροπή σας»

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ επικαλούμενος δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

«Όπως μάθαμε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης οργάνωσε ένα ολόκληρο ταξίδι στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες και θα πρέπει να ντρέπεστε γι’ αυτό και όχι να φωνάζετε, πήγατε μέχρι το Βερολίνο για να ζητήσετε διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία θα πιέσει ώστε να εφαρμοστεί το μετρό.  Ντροπή σας κ. Μητσοτάκη είναι ντροπή αυτό που κάνετε, ντροπή ,ντροπή, ντροπή, πρέπει να ντρέπεστε απέναντι στους έλληνες πολίτες στον ελληνικό λαό στους συνταξιούχους , στην παράταξη σας, να πάτε στο εξωτερικό και αντί να υπερασπίζετε  τα συμφέροντα της Ελλάδας, των συνταξιούχων και των κοινωνικών δυνάμεων, υπερασπίζετε τα στενά σας κομματικά συμφέροντα. Έχουμε συνηθίσει στον κυνισμό σας αλλά αυτό είναι πραγματικά αποκαλυπτικό, αποδείξατε αυτές τις δύο τελευταίες μέρες στους έλληνες πολίτες, στο κάθε συνταξιούχο ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις, δε σας ενδιαφέρει το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων πολιτών, το μόνο που σας άφορά είναι η πολιτική σας επιβίωση ,  η δίψα σας για επιστροφή στην εξουσία, πορεύεστε με ένα και μόνο δόγμα.  Τόσο χειρότερα για το λαό,  τόσο καλύτερα για σας. Χάνεται απολύτως την ψυχραιμία σας και εκτίθεστε».

«Το συμπέρασμα είναι ένα. Ότι επιθυμείτε διακαώς την περικοπή των συντάξεων και τρέμετε την πιθανότητα αυτή να μην εφαρμοστεί. Εντάξει, εμείς έχουμε συνηθίσει στον κυνισμό σας. Αλλά αυτό ήταν πραγματικά αποκαλυπτικό. Γιατί αποδείξατε αυτές τις δύο μέρες σε κάθε συνταξιούχο τις πραγματικές προθέσεις σας. Δεν σας ενδιαφέρει το βιοτικό επίπεδο κανενός. Δεν σας αφορούν οι ανάγκες των ανθρώπων. Το μόνο που σας αφορά είναι η πολιτική σας επιβίωση. Η δίψα σας για εξουσία. Πορεύεστε με ένα και μόνο δόγμα: ‘’Όσο χειρότερα για τον λαό, τόσο καλύτερα για μας’’. Και όταν βλέπετε ότι διαφαίνεται η πιθανότητα τα πράγματα να πάνε όντως καλύτερα για το λαό, τότε χάνετε την ψυχραιμία σας. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόταν ο Μοσκοβισί για να αποκαλυφθείτε. Είναι καιρό τώρα που σας τρώει το σαράκι μήπως και δεν εφαρμοστούν οι περικοπές. Πήγατε μέχρι το Βερολίνο να ζητήσετε διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία θα πιέσει ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο. Ντροπή σας, κ. Μητσοτάκη. Ντροπή, ντροπή, ντροπή», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία που έχει ζητήσει η ΝΔ.

ο τρίτο θέμα που επέλεξε  να σηκώσει ψηλά ο κ. Τσίπρας και να κατηγορήσει με σφοδρότητα τη Νέα Δημοκρατία είναι το θέμα του προσφυγικού για το οποίο είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλέει με τους ακραίους της Ευρώπης

«Το θράσος σας και ο κυνισμός σας δεν έχουν όρια την ίδια ντροπιαστική στάση έχετε πάρει και σε σχέση με τα όσα έχουν να κάνουν με την ευρωπαΐκή αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Βγήκατε και κατηγορήσατε χωρίς ντροπή την κ. Μέρκελ κι εμένα ότι κάνουμε παζάρια και βρώμικες συναλλαγές, ότι δήθεν ανταλλάξαμε τη διατήρηση του Φ.Π.Α. στα πέντε νησιά με τη δημιουργία νέων hot spot.

Πραγματικά δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι του αυτοεξευτελισμου σας, αυτοεξευτελιζεστε μπροστά στα μάτια των ελλήνων και των ευρωπαίων πολιτών.

Καθοδηγήστε από το να οδηγηθείτε εκεί που μεγαλώσατε στις καρέκλες της εξουσίας, καθώς σας συμβουλεύουν  κάποιοι  νεόκοποι  καιροσκόποι  σύμβουλοι σας  και οι  ιδεολογικοί  καθοδηγητές του κόμματος σας που ήταν πρώην βουλευτές του Λάος.

Γεια σας μιλάω κ. Γεωργιάδη και κ.Βορίδη τα συγχαρητήρια μου το καταφέρατε».

Ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τη στάση που κρατά  στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών λέγοντας ότι έτσι ανοίγει το δρόμο σε ακροδεξιές και εθνικιστικές φωνές

«Αποφασίσατε σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα να διχάσετε  τους έλληνες προκειμένου να μην διχάσετε και να κρατήσετε ενωμένο το κόμμα σας. Σπείρατε ανέμους  και φοβάμαι ότι θα θερίσετε  κι εσείς θύελλες. Με την στάση σας στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών παίρνετε  οριστικά διαζύγιο με ότι ονομάσατε  φιλελευθερισμό και κεντροδεξιά.

Αυτό που με αφορά και αφορά το μέλλον της χώρας και την δημοκρατία και την πολιτική ζωή του τόπου είναι ότι υιοθετώντας το λόγο και τις πρακτικές μιας νέας εθνικοφροσύνης προσφέρετε  πολιτική κάλυψη στο φασισμό. Δώσατε την ευκαιρία σε κάθε λογής εθνικιστικές και φασιστικές ομάδες να βγουν από τις κρυψώνες τους στο προσκήνιο. Να απειλούν, να προπηλακίζουν, να βιοπραγούν ,να διοργανώνουν αντισυγκεντρώσεις σε συγκεντρώσεις άλλων κομμάτων και δήθεν με σκοπό την Μακεδονία να φωνάζουν σε  αυτές τις αντισυγκεντρώσεις τα εξής συνθήματα «μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφασίστα και στα όπλα στα όπλα να μπούμε μέσα στα Σκόπια».  Αυτά τα συνθήματα φωνάζουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις.

Δεν λέω ότι τις  οργανώνεται εσείς αυτές τις συγκεντρώσεις, λέω ότι έχετε ευθύνη για την έξαρση της ακροδεξιάς ρητορικής  και πρακτικής.

Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση πολιτεύεται δανειζόμενη την ρητορεία της ακροδεξιάς δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς να βγουν στο προσκήνιο.Στο μακεδονικό συμπλέκεται απόλυτα με τον κύριο Γκρούεφσκι και τους υπερεθνικιστές στο γειτονικό κράτος λέτε τα ίδια επιχειρήματα με αντίθετη φορά».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα της Novartis  και έκλεισε την ομιλία του με νέα σφοδρή επίθεση κατά του  του Κυριάκου Μητσοτάκη αποκαλώντας τον πολιτικό απατεώνα

«Η ακροδεξιά κ. Μητσοτάκη είναι το τελευταίο καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων που βασίζονται στο ψέμα.

Θέλετε να καταγραφείτε  στην συνείδηση των πολιτών ως ένας πολιτικός απατεώνας την ώρα που σκορπάτε το διχασμό, ψεύδεσθε  ενώπιον του ελληνικού λαού εσείς ο υπερασπιστής των εθνικών δικαίων, τιμητης της αλήθειας είστε απλά ένα πολιτικό κατασκεύασμα των επιχειρηματικών ελίτ της χώρας μεταξύ των οποίων και του φίλου σας του κ. Φρουζή της Novartis.

Είχατε το θράσος να μας λέτε από αυτό εδώ το βήμα ότι στήσαμε σκευωρίας το θέμα της Novartis  για να σπιλώσουν αθώους και πάλι ντροπή σας κ. Μητσοτάκη . Όταν ανοίγετε  σαμπάνιες με τον κύριο Φρουζή για πόσο καιρό νομίζετε ότι θα πίνετε εις  υγεία των κορόιδων. Πόσο σύντομα σας υποσχέθηκαν ότι θα σας κάνουν  πρωθυπουργό και με ποια ανταλλάγματα γι’ αυτό και ζητούσατε συνέχεια εκλογές;

Η χώρα δεν είναι πια τσιφλίκι σας ούτε του κ. Φρουζή ούτε του κ. Χριστοφοράκου ούτε καν ενός παράγοντα που παριστάνει τον αντιστασιακό στα μπουζούκια δίπλα στα μπουκάλια με τις σαμπάνιες, νομίζοντας ότι το πορτοφόλι του και ο τραπεζικός λογαριασμός αρκούν για να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις. Αυτή η Ελλάδα τελείωσε τον επίλογο αυτής της Ελλάδας του χθες τον έχει γράψει ο ελληνικός λαός. Η Ελλάδα  της χρεοκοπίας της διαπλοκής της  διαφθοράς τελείωσε.

Δεν θα καταφέρετε να ξαναγυρίσετε τους έλληνες στη μιζέρια και στην αξιοπρέπεια βάλτε το καλά στο μυαλό σας κι εσείς και αυτοί που σας στηρίζουν.»

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού στα εσωτερικά της νέας Δημοκρατίας και στις εκλογές για αρχηγό λέγοντας πως αν είχε εκλεγεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα για τη χώρα και για τη Νέα Δημοκρατία αν είχε εκλεγεί πρόεδρος της νέας Δημοκρατίας ο κ. Μεϊμαράκης.

Με τον κ. Μεϊμαράκη είχα έντονη πολιτική αντιπαράθεση αντιπαρατεθηκαμε δυνατά στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 πάντοτε όμως με πολιτικά επιχειρήματα και του αναγνωρίζω και εγώ όπως και όλοι  στην Ευρώπη πως  τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα έβαλε πλάτη καταλαβαίνοντας το εθνικό και όχι το προσωπικό συμφέρον.

Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Μειμαράκης ως όχι μόνο δεν θα εξευτελιζοταν ούτε θαν πήγαινε  στο Βερολίνο να παρακαλάει να μειωθούν οι συντάξεις, αλλά θα μου λέγε εμείς βάζουμε πρώτοι πλάτη για τις συντάξεις διότι αν  εσύ το κατάφερες θα είναι κέρδος όχι μόνο για την σημερινή κυβέρνηση αλλά για τη χώρα και για όλους.

Είστε εγκλωβισμένος σε μια αδιέξοδη καταστροφική στάση επιζήμια  για τη χώρα».

Η πρωτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στον ίδιο τόνο λέγοντας είστε «ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης με Ψ κεφαλαίο», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της Βουλής για τα περί συνάντησης με την Ανγκελα Μέρκελ.

«Είχατε το θράσος να επικαλεστείτε ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ; Είστε σοβαρός; Είναι τόσο έγκριτοι που δεν γνωρίζουν ότι δεν συναντήθηκα ούτε με τον Ζεεχόφερ ούτε με την Μέρκελ. Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης, με Ψ κεφαλαίο!

Είστε διπλός ψεύτης όταν μιλώντας για το μεταναστευτικό με ταυτίζετε με τον Όρμπαν. Δε κάθε σύνοδο έχω συγκρουστεί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας. Ψεύτης, ψεύτης ψευτης αυτό θα σας συνοδεύει! Ντροπή σας!».

Στη συνέχεια, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε ακόμη πιο σφοδρά στον πρωθυπουργό: «Είστε ντροπή και κατάντια για τη χώρα. Είστε αδίστακτος και βαθιά διαπλεκόμενος με πολύ πιο ισχυρούς δεσμούς από τις προηγούμενες κυβέρνήσεις και είστε πίσω από το χυδαίο παρακράτος, εσείς τα συντονίζετε όλα, είστε πίσω από τις αθλιότητες του κ. Βαξεβάνη και του κ. Ματζουράνη. Ο μεγαλύτερος ψεύτης και ο πιο χυδαίος».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε σημαδιακή την σημερινή ημέρα, επέτειο του Δημοψηφίσματος. «Τότε που φέρατε την χώρα στα πρόθυρα του διχασμού και της χρεοκοπίας», είπε και πρόσθεσε:  «Συνήθως χάνετε την ψυχραιμία σας στην δευτερολογία. Βγάλατε έναν ακατανόητο εκνευρισμό και μας δώσατε μια πρόγευση στο τι θα ακολουθήσει στην προεκλογική περίοδο. Αν βγείτε και κάνετε μια βόλτα αν μπορείτε να το κάνετε γιατί στην Θεσσαλονίκη μέχρι το αεροδρόμιο πήγατε, αν ρωτήσετε ποιος είναι ο πολιτικός ψεύτης και πολιτικός απατεώνας μια λέξη θα πει: Αλέξης Τσίπρας».

Το «όχι» θέλει Έλληνες το «ναι» θέλει προδότες

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε στον πρωθυπουργό ένα tweet από εκείνες τις μέρες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Το όχι θέλει Έλληνες το ναι θέλει προδότες, καιρός να ξεχωρίσουνε τα αγρίμια από τις κότες.
Ποιοι είναι αγρίμια και ποιοι κότες,  το συμπέρασμα θα βγάλει ο ελληνικός λαός τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εχετε γίνει το παιδί για όλες τις δουλειές

Μπορεί κάποιοι στην οικογένειά σας –μια που αναφερθήκατε και στη δική μου- να θρηνούν κάθε μέρα που το «όχι» έγινε «ναι», αλλά για τους υπόλοιπους είναι μια οδυνηρή επέτειος.
Η επέτειος αυτή είναι επέτειος της ουσιαστικής σας ήττας, όχι μόνο της μετάλλαξής σας. Φωνάζατε «go back» κ. Μέρκελ και σήμερα εκλιπαρείτε για ένα χτύπημα στην πλάτη. Πετάξατε στην άκρη τους παλιούς σας συντρόφους για να γίνετε οι εκλεκτοί της νέας διαπλοκής.
Λέγατε θα αλλάξετε την Ευρώπη και γίνατε το παιδί για όλες τις δουλειές.

Επίθεση και στον Καμμένο

Στο κάδρο της επίθεσης του Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για το Σκοπιανό είπε «Ενας φυσιολογικός πρωθυπουργός, θα σας είχε απολύσει. Αλήθεια τι θα κάνετε στο ΝΑΤο, θα πάτε μαζί, θα καθίσετε μαζί;».

Είστε ο μεγάλος ευεργέτης της ακροδεξιάς

Ο κ.Μηυτσοτάκης απαντώντας στα όσα του είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τα περί ακροδεξιάς στροφής της ΝΔ είπε.
«Συνεργαστήκατε στις πλατείες και μιλούσατε για κρεμάλες. Εσεις συνεργαστήκατε στην κυβέρνηση με τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο εδώ και 3,5 χρόνια.
Κάνετε τα πάντα για να δημιουργηθεί έναν νέο κόμμα ακροδεξιό μπας και κόψει ψήφους στη ΝΔ.
Ποντάρετε τα ρέστα σας στην ακροδεξιά για να επιβιώσετε, αλλά τελικά στο λάκκο που σκάβατε, πέσατε εσείς».

Εκλογές μία ώρα αρχύτερα
Για άλλη μία φορά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές.

Δείτε ακόμα

ΕΕ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο χρέος – Στα 356 δισ. ευρώ στο α’ τρίμηνο

Στην πρώτη θέση ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά στο ποσοστό …