Παρασκευή , 3 Ιουλίου 2020
Αρχική / Κορυφαία Θέματα / Επίθεση Σπανάκη σε Κατρούγκαλο για τους συνταξιούχους, στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Επίθεση Σπανάκη σε Κατρούγκαλο για τους συνταξιούχους, στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Σκληρή απάντηση στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατρούγκαλο, έδωσε από το βήμα της Βουλής, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, κατά τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Άκουσα με πολύ προσοχή τον κ. Κατρούγκαλονα λέει ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση που προωθεί η κυβέρνηση, δεν θα υιοθετήσει τοπλέγμα θετικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι επιλογές αυτής της Συνταγματικής Αναθεώρησης αντανακλούν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες», είπε ο κ. Σπανάκης και ανεβάζοντας τους τόνους συνέχισε: «Του απαντώ. Οι ρυθμίσεις των παλαιών οφειλών στην νέα πάγια ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22%, το επιτελικό κράτος, ο αναπτυξιακός νόμος, η προάσπιση των ακαδημαϊκών ελευθεριών, η ενίσχυση της πλήρους απασχόλησης, σας βρίσκει σύμφωνους ή όχι; Επιτέλους σηκώστε το ανάστημά σας και πείτε αλήθεια στον Ελληνικό λαό έστω και τώρα, από τη θέση της αντιπολίτευσης. Εσείς, που γονατίσατε τους συνταξιούχους και δεν σεβαστήκατε τον κόπο της εργασίας τους και τις ασφαλιστικές εισφορές που πλήρωσαν κατά το παρελθόν, με αυτόν τον νόμο-έκτρωμα, μιλάτε εσείς κ. Κατρούγκαλε ότι αυτή η Συνταγματική Αναθεώρηση που φέρνει τομές αντανακλά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες. Όχι κύριοι. Μέχρι εδώ!».

Ο κ. Σπανάκης τόνισε επίσης την ανάγκη, στην επόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση να υπάρξει πρόβλεψη «ώστε οι νόμοι που έχουν αυξημένη πλειοψηφία, να μην μπορούν να τροποποιηθούν  για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, να μην τροποποιούνται εύκολα οι φορολογικοί νόμοι, που έχουν να κάνουν με την φορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και με τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων και φοροελαφρύνσεων αλλά το ίδιο να συμβαίνει και με τους επενδυτικούς, τους αναπτυξιακούς νόμους, που επιφέρουν σταθερότητα στην επιχειρηματικότητα και στην αγορά εργασίας».

Ακολουθεί το βίντεο της ομιλίας:

Δείτε ακόμα

Στο Ελληνικό το πρωί ο Μητσοτάκης – Για την επίσημη έναρξη των εργασιών

«Μετά από 20 χρόνια μπήκαν επιτέλους μπουλντόζες για να ξεκινήσει η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *