Τετάρτη , 24 Ιουλίου 2024

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στον Άλιμο

Ανακοινώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Αλίμου για τον  εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου.

Ξεκινώντας από την Παρασκευή, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή με τη μεγάλη παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στη Λ. Καλαμακίου.

Αναλυτικά:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση τις βραδινές ώρες, όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών κ.λπ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση τις βραδινές ώρες, όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών κ.λπ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση τις βραδινές ώρες, όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ.,Τραπεζών κ.λπ.

Ώρα 7:30 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών του Δήμου.

Ώρα 10:00 π.μ.: Θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου θα παρευρεθούν:

α)  Ο Δήμαρχος Αλίμου, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

β)  Οι Διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό των Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων Δημόσιων και Ιδιωτικών του Δήμου μας.

γ) Οι Πολιτικές και Αστυνομικές Αρχές της περιοχής του Δήμου μας.

δ) Αντιπροσωπείες των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων, των Συλλόγων και των Σωματείων του Δήμου μας, με τη Σημαία και το λάβαρό τους.

Ώρα 10:30 π.μ.:

Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αλίμου, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, τους εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την αντιπροσωπεία της ΠΕΑΕΑ, τους εκπροσώπους Πολιτικών Κομμάτων και άλλων φορέων και Συλλόγων του Δήμου. Στη συνέχεια θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Πεσόντων και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11:00 π.μ.:

Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας στο χώρο της Παρέλασης, στη Λεωφόρο Καλαμακίου, στο ύψος της οδού Θουκυδίδου.

Ώρα 11:15 π.μ.:

Θα ακολουθήσουν Παραδοσιακοί Χοροί.

Ώρα 11:30 π.μ.:

Έναρξη Παρέλασης στη Λεωφόρο Καλαμακίου.

Τα Σχολεία, Σύλλογοι, Σωματεία κ.λπ. θα πάνε κατευθείαν στο χώρο συγκέντρωσης. Η παράταξη των σχολείων, Συλλόγων, Σωματείων κ.λπ. θα γίνει επί της Λεωφόρου Καλαμακίου και στους κάθετους δρόμους αυτής, από το ύψος της οδού Νίκης και πάνω Η εκκίνηση της Παρέλασης θα δοθεί από την οδό Φιλελλήνων και ο τερματισμός θα γίνει στην οδό Αριστοτέλους. Τα τμήματα θα παρελάσουν στη Λεωφόρο Καλαμακίου, ξεκινώντας από το χώρο συγκέντρωσης, με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Ποσειδώνος και στο ύψος της οδού Αριστοτέλους, πριν την έξοδο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, θα διαλύονται.

Η εξέδρα των επισήμων θα τοποθετηθεί στη διασταύρωση των οδών Θουκυδίδου και Καλαμακίου και συγκεκριμένα στο τμήμα της που βρίσκεται δεξιά της πορείας της παρέλασης. Στην εξέδρα θα λάβουν θέσεις οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ο Δήμαρχος, o εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, τέως Δήμαρχοι, Αστυνομικές Αρχές, ο Ιερός Κλήρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Διευθυντές των Σχολείων Π.Ε. και Δ.Ε., Διευθυντές Δήμου και οι εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.

Το Γενικό Πρόσταγμα της Παρέλασης θα έχει ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, του 5ουΓυμνασίου Αλίμου Κωνσταντίνος Πράσινος.

Οι Αστυνομικές Αρχές παρακαλούνται να φροντίσουν για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων τάξης, διέλευσης των πεζών και κυκλοφορίας των οχημάτων.

Τελετάρχης είναι ο Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Στέφανος Διαμαντής.

Δείτε ακόμα

Υποχρεωτική συνεπιμέλεια, η ανακοίνωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Η κυβέρνηση προωθεί μια σημαντική ανατροπή στο οικογενειακό δίκαιο, προβάλλοντας ως αιτιολογική βάση μεταξύ άλλων …