Παρασκευή , 12 Ιουλίου 2024

Αλβανικά ΜΜΕ: Αύριο η παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Οι αλβανικές αρχές έκαναν δεκτό το αίτημα της οικογένειας αναφέρουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας

Η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων της Αλβανίας δέχθηκε το επίσημο αίτημα των μελών της οικογενείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα για την παράδοση της σορού που παραμένει στο νεκροτομείο για 9η ημέρα.

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, μαζί με την σορό του 35χρονου, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης θα παραλάβει αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου είχε ζητήσει να παραλάβει την σορό του τρεις ημέρες μετά το θάνατό του αφού πρώτα παραιτήθηκε από την παράλληλη εμπειρογνωμοσύνη από Έλληνα ιατροδικαστή.

Το αίτημα του Γιάννη Κατσίφα παραδόθηκε στο Γραφείο της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων και ύστερα από πολυήμερη αργοπορία εξέδωσε την θετική απάντησή της σήμερα.

Δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος της οικογένειας, Ευθύμης Ναυρίδης δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η έρευνα της αλβανικής αστυνομίας δεν έχει σχέση με τη μη παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την άρνηση της πρώην συζύγου του 35χρονου να πάει να καταθέσει, αφού όπως υποστήριξε δεν γνωρίζει κάτι για την υπόθεση, η έρευνα των Αρχών της γειτονικής χώρας έχει ολοκληρωθεί, αφού δεν υπάρχει άλλος μάρτυρας.

Ως εκ τούτου, ο νομικός εκτιμησε και αυτός πως μέχρι αύριο θα παραδοθεί η σορός στην οικογένεια του Κωνσταντίνου.

Κλίμα τρομοκρατίας

Την τρομοκράτηση των Βορειοηπειρωτών επιχειρούν οι αλβανικές αστυνομικές αρχές με αλλεπάλληλες προσαγωγές σε αστυνομικά τμήματα τα τελευταία 24ωρα και 9 ημέρες μετά την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Σύμφωνα με καταγγελίες τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει πολλές προσαγωγές Βορειοηπειρωτών με ελληνική ιθαγένεια, με πρόφαση την εξακρίβωση στοιχείων χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Οι αλβανικές αρχές έχουν θορυβηθεί από την οργή που επικρατεί στους κόλπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και προσπαθούν με φτηνά τεχνάσματα να εκφοβίσουν όσους αντιδρούν ή επισκέπτονται τους Βουλιαράτες για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα, που παραμένει άταφος για 9η μέρα.

Δείτε ακόμα

Στις φλόγες αυτοκίνητο στη Γλυφάδα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητο τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (12/7), στη συμβολή των οδών …