Παρασκευή , 24 Μαΐου 2024

Έπιασε το κόλπο… Τώρα και η αντιπολίτευση στα Σκόπια λέει ΝΑΙ στις Πρέσπες

Μέχρι τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να μην ξεσηκωθεί το σύνολο του ελληνικού λαού «παραμύθιαζε» ότι οι Σκοπιανοί θα πούνε ΌΧΙ στη συμφωνία των Πρεσπών, λες και θίγονται τα ιερά και τα όσια τους και έτσι δεν θα χρειαστεί να φτάσει στην ελληνική βουλή. Όπως όμως όλα δείχνουν οι Σκοπιανοί μάλλον θα πουν ΝΑΙ ειδικά μετά τις διεθνείς πιέσεις και η καυτή πατάτα θα έρθει στην Ελλάδα όπου και εδώ όμως έχει στηθεί μια πολύ ωραία πλεκτάνη-κοινοβουλευτικό πραξικόπημα- προκειμένου να υπερψηφιστεί η συμφωνία ασχέτως όλων όσων λέει ο Πάνος Καμμένος.

Νερό στο κρασί της βάζει η αντιπολίτευση των Σκοπίων για τις αλλαγές στο Σύνταγμα, αν περάσει στο δημοψήφισμα η συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτά τουλάχιστον διαφαίνονται απο τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στο κανάλι «TV 21», ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, υπερασπίστηκε την απόφασή του κόμματος να καλέσει τους πολίτες «να πράξουν κατά συνείδηση» στο δημοψήφισμα, καθώς όπως είπε το κόμμα του είναι υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έστω κι αν διαφωνεί με την Συμφωνία των Πρεσπών. Γι αυτό και χαρακτήρισε την απόφαση «να πράξουν κατά συνείδηση» οι ψηφοφόροι συνιστά πατριωτική στάση.

Όταν ρωτήθηκε γιατί το VMRO δεν κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν “κατά”, ο Μίτσκοσκι είπε ότι θα το έκανε, αν το ερώτημα του δημοψηφίσματος αφορούσε αποκλειστικά την Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι χειραγωγεί τους πολίτες, συνδέοντας την Συμφωνία των Πρεσπών με ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Έτσι, πρόσθεσε, αν και το κόμμα του επιμένει στη θέση του κατά της αλλαγής του συντάγματος, σημείωσε ωστόσο, ότι αν το δημοψήφισμα είναι επιτυχές και η πλειοψηφία των πολιτών στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, τότε η εθνικιστική αντιπολίτευσης θα σεβαστεί την απόφαση. Διευκρινίζοντας οτι το δημοψήφισμα θα είναι επιτυχές μόνο αν έχει συμμετοχή άνω του 50% και η πλειοψηφία να ψηφίσει “υπέρ”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα Σκόπια, πολλοί βουλευτές του εθνικιστικού κόμματος τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ταχθεί υπέρ της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και συνεπώς θα υπερψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …