Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024

Δημοσίευμα ΒΟΜΒΑ του “Πρώτου Θέματος” για τεράστια ποσά που δαπανά ο Α. Κονδύλης για αγορά έργων τέχνης

Του Γρ.Κωνσταντέλλου…Σάλο έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Αλίμου και όχι μόνο, το δημοσίευμα του Κυριακάτικου “Πρώτου Θέματος” με τίτλο “Δήμαρχος συλλέκτης”, όπου αναφέρεται το όνομα του Δημάρχου του Αλίμου, Α. Κονδύλη, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε περίοδο τεράστιας οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα, έχει ξοδέψει, ούτε λίγο ούτε πολύ, το υπέρογκο ποσό των 332.οοο ευρώ(!!!) όχι για φιλανθρωπικούς σκοπούς και κοινωνικό έργο, αλλά για πίνακες ζωγραφικής!!!

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα χαρακτηρίζει  “δεινό συλλέκτη” τον Α.Κονδύλη, ο οποίος προκειμένου να ικανοποίησει το πάθος του (?), αποκτώντας σπάνια έργα ζωγραφικής, δε διστάζει να δαπανήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του δήμου, μετατρέποντας το δημαρχείο σε…γκαλερί.

“Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 67 έργα τέχνης έχει αγοράσει τους τελευταίους 18 μήνες ο Α.Κονδύλης, αφήνοντας το στίγμα του στο εγχώριο χρηματιστήριο της τέχνης” σχολιάζει ο συντάκτης  του Π.Θ., αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για τα ακριβά γούστα του λαοπρόβλητου δημάρχου.

Μάλιστα, για να καταλάβετε το μέγεθος της αγάπης του προς την τέχνη και κυρίως για τα έργα ζωγραφικής, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στον πρόσφατο προϋπολογισμό κατάφερε να προσθέσει άλλες 100.000 ευρώ για την αγορά έργων τέχνης, κάτι που σύμφωνα με την εφημερίδα, έχει ως αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος δήμος να θέτει σοβαρά την υποψηφιότητά του για τον πιο φιλότεχνο δήμο της χώρας!

Αυτό πάντως που χρήζει περαιτέρω σχολιασμού και δημοσιογραφικής έρευνας, είναι πως η πλειοψηφία των έργων τέχνης (ημεδαπά και αλλοδαπά…) κοστίζουν μια μικρή περιουσία, αφού το καθένα απ’ αυτά κοστολογούνται από 4.900 εώς 4993 ευρώ!

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=tBWuqs-suao&app=desktop

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως στα δημοσιογραφικα γραφεία του notosvoice.gr, το τελευταίο διάστημα, έχουν φτάσει καταγγελίες σχετικά με τα εξωφρενικά ποσά που ο δήμος δαπανά για έργα τέχνης και μάλιστα αμφιβόλου αξίας! Και λέμε “αμφιβόλου αξίας”, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι πίνακες που “κοσμούν” το γραφείο του Δημάρχου, αντί να φυλάσσονται σε προβλεπόμενο χώρο όπου και θα διατηρούνται σε κατάλληλες συνθήκες, αξιολογήθηκαν από ιδιώτη εκτιμητή και όχι από κάποιον ειδικό εκτιμητή του δημοσίου, όπως πιθανόν προβλέπεται. Υπάρχει άραγε εποπτεία από κάποια ρυθμιστική αρχή, ώστε να ελέγχονται οι κανόνες αγοραπωλησίας και να υπάρχουν διαφανείς διαδικασίες;;;

Παρακάτω παρατείθεται όλη τη λίστα με τους πίνακες ζωγραφικής που αποκτήθηκαν από τον δήμο το τελευταίο χρονικό διάστημα

Δείτε το δημοσίευμα του Π.Θ.

Το ρεπορτάζ έχει και συνέχεια…

Δείτε ακόμα

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ανάβει το «Δέντρο της Αγάπης», στο Παλαιό Φάληρο

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00 θα ανάψει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο «Δέντρο της Αγάπης» , …