Κυριακή , 5 Απριλίου 2020
Αρχική / Πολιτική / Υπόθεση Πετσίτη: Στη Βουλή η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα

Υπόθεση Πετσίτη: Στη Βουλή η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα

Η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε σήμερα πως συναινεί να προσέλθει στη Βουλή και στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η Αννα Ζαΐρη-Αρκουλή, επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, για την υπόθεση Πετσίτη.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου, εκ μέρους της κυβέρνησης, δήλωσε επίσης ότι συναινεί να προσέλθει στη Βουλή, με την κυρία Ζαΐρη, και ο υπάλληλος της Αρχής για το ξέπλυμα που απομακρύνθηκε από την υπόθεση Μανώλη Πατσίτη όταν ανακάλυψε την προσπάθεια κουκουλώματος και στη συνέχεια παραιτήθηκε.

«Επειδή είναι προεκλογική περίοδος και υπάρχει μια απίστευτη νοσηρότητα στην πολιτική ζωή και επειδή δεν μπορεί να λέγονται αυτά τα πράγματα χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις γιατί αρρωσταίνουν τις  συνειδήσεις των ανθρώπων που τα ακούνε και επειδή είτε είναι σκάνδαλο είτε συμψηφισμός σκανδάλων  πρέπει με απόλυτη διαφάνεια να διερευνηθούν όλα  εγώ συναινώ στο να έρθει η κ. Ζαϊρη  όπως και να έρθει και ο υπάλληλος που παραιτήθηκε και έφυγε από την υπηρεσία», είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής.

Παραταύτα λίγο νωρίτερα η κυρία Χριστοδουλόπουλου είχε αναφέρει ότι η συγκεκριμένη επιτροπή διέπεται από το απόρρητο γιατί είναι  διωκτική και διοικητική και έχει  διαφορετική  λειτουργία από τις άλλες ανεξάρτητες αρχές.

«Πιστεύετε ότι θα ρωτήσετε την κ. Ζαϊρη  αν είναι αλήθεια ότι έδιωξε ένα υπάλληλο επειδή δεν της έκανε τη δουλειά που ήθελε και εκείνη θα απαντήσει; Θα ζητήσετε το πόρισμα της επιτροπής και εκείνη θα σας το δώσει;

Εμπλέκετε  τις κομματικές ανάγκες ως αντιπολίτευση στην επιτροπή θεσμών και εγώ για μια ακόμη φορά είμαι υποχρεωμένη να υπερασπίσω το κύρος της επιτροπής», είπε.

Μάλιστα η πρόεδρος της επιτροπής θεσμών λίγο πριν κάνει την πρόταση της για την σύνταξη ειδικής έκθεσης από το έθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης για τα fake news αναρωτήθηκε:

«Θα λειτουργούμε ως επιτροπή με βάση τα δημοσιεύματα; Αυτή τη στιγμή όλη η ανθρωπότητα ασχολείται με τα fake news που  προσβάλλουν την δημοκρατία, τα δικαιώματα και το δίκιο. Εμείς νομιμοποιούμαστε να θεωρούμε δεδομένα τα δημοσιεύματα του τύπου και να δρομολογούμε πολιτικές πρωτοβουλίες;».

Τελικά η επιτροπή συμφώνησε η κ. Ζαϊρη  να κληθεί την μεθεπόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια και οι υπόλοιποι  εμπλεκόμενοι  γύρω από την υπόθεση Πετσίτη.

«Θα πείτε το πικρό ποτήρι μέχρι τέλος…» ήταν το πολιτικό σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη.

«Fake news τα δημοσιεύματα για Πετσίτη»

Όμως η κ. Χριστοδουλόπουλου χαρακτήρισε ως fake  news τα δημοσιεύματα του τύπου το τελευταίο διάστημα, γύρω από την υπόθεση Πετσίτη και γύρω από άλλες υποθέσεις και ζήτησε να συνταχθεί ειδική έκθεση από το ΕΣΡ.

Η κλήση στην Επιτροπή της Αντεισαγγελέως ήταν απαίτηση της ΝΔ, μετά την επιστολή παραίτησης που έστειλε προϊστάμενος της Αρχής, ο οποίος ερευνούσε τις υποθέσεις του Λαυρεντιάδη και τον ρόλο του Πετσίτη στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ, σε άλλη υπηρεσία και μάλιστα σε θέση υπαλλήλου. Υστερα από αυτό αμέσως υπέβαλε την παραίτησή του.

«Να καλέσουμε και το Εθνικό συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για να συνταχθεί ειδική έκθεση για τα fake news δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα δεν μπορεί να λειτουργεί το κράτος, η δικαιοσύνη, οι αρχές οι ελεγκτικοί  μηχανισμοί με βάση τα δημοσιεύματα του τύπου τα οποία αποδεικνύεται κάθε φορά είναι παντελώς κατασκευασμένα» έβγαλε το «πόρισμα» η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η ΝΔ ζήτησε αφού τελειώσει η κατάθεση της Ζαΐρη να κληθεί ο Θεόδωρος Κιτσάκοςο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο φίλος του Νίκου Παππά «λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου» και η κυρία Χριστοδουλοπούλου απάντησε «θα καλέσουμε εδώ όσους θέλετε, θα την κάνουμε εδώ τη δίκη».

Η επιστολή παραίτησης του προϊσταμένου της Αρχής που ερευνούσε τον Μανώλη Πετσίτη

Ας σημειωθεί ότι ο προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών της Α’ Μονάδας της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ο οποίος θα κληθεί στην επιτροπή της βουλής) προκάλεσε σάλο με την παραίτησή του, την περασμένη εβδομάδα, αφήνοντας υπόνοιες για προσπάθειες κουκουλώματος της υπόθεσης Πετσίτη από την δικαιοσύνη.

Σε επιστολή του με τίτλο «Εξώθηση σε παραίτηση», κατήγγειλε την επικεφαλής της Αρχής, Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή, ότι εν μέσω διερεύνησης σημαντικότατων υποθέσεων, όπως αυτή του Μανώλη Πετσίτη ή των χρεών τη ELFE του ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ, τον μετέθεσε αναιτιολόγητα στη Β’ Μονάδα, και μάλιστα σε θέση απλού υπαλλήλου.

Πολιτική θύελλα για τον Πετσίτη

Ανύπαρκτο θέμα που αναπαράγεται από αντισύριζα ιστότοπους και ενορχηστρώνεται από τη ΝΔ για πολιτικό αντιπερισπασμό μετά τις παραγγελίες διώξεων από τη Δικαιοσύνη για τα δάνεια των κομμάτων, χαρακτήρισε την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Το θέμα του κ. Πετσίτη, είναι fake news, είναι ένα θέμα ανύπαρκτο που αναπαράγεται από ιστότοπους οι οποίοι είναι αντιΣΥΡΙΖΑ και ενορχηστρώνεται από τη ΝΔ για πολιτικό αντιπερισπασμό. Έχει σχέση με την πολιτική εξέλιξη των διώξεων που ασκήθηκαν για τα 200 εκατ. ευρώ δανεικά και αγύριστα που πήρε η ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος από το βήμα της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του για την κωδικοποίηση.

ΝΔ: Ποια ήταν η δουλειά του κ. Πετσίτη δίπλα στον κ. Παππά;

«Για μία ακόμη φορά ο κ. Παππάς λέει ψέματα: Στην αρχή μας είπε ότι ο κ. Πετσίτης δεν είχε καμία σχέση μαζί του μετά το 2015. Χθες, ότι έφυγε το 2016, αναγνωρίζοντας ότι ήταν στο Μαξίμου έως το 2015. Σήμερα αποκαλύπτεται ότι εκπροσωπούσε παράλληλα το γραφείο Αρτεμίου ήδη από το 2014», δήλωσε ο κ. Μαστρογεωργίου και πρόσθεσε:

«Και όλα αυτά ενώ ο κ. Κιτσάκος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ομολογήσει ότι έχει δει τον κ. Πετσίτη στο Μαξίμου και μετά το 2016. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται: ποια ήταν η δουλειά του κ. Πετσίτη δίπλα στον κ. Παππά;».

ΚΙΝΑΛ: Μοναδικό βιογραφικό του στοιχείο η σχέση του Μανώλη Πετσίτη με Τσίπρα και Παππά

Ο εκπρόσωπος τύπος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης σχολίασε την υπόθεση Πετσίτη σημειώνοντας ότι είναι μοναδική περίπτωση που ένας επαγγελματίας με μοναδικό στοιχείο στο βιογραφικό του τήν προσωπική του σχέση με τον Νίκο Παππά και τον Αλέξη Τσίπρα, κερδίζει πολλές χιλιάδες ευρώ. Η δήλωση Παύλου Χρηστίδη στην πρωινή ζώνη του OPEN:

Ο κ. Πετσίτης ήταν ένα πρόσωπο το οποίο είχε στενές σχέσεις με τον κ. Παππά και τον κ. Τσίπρα και πολλούς ακόμα. Ήταν ένας άνθρωπος που στην κανονική του ζωή έπαιρνε 500 ευρώ. Και με μοναδικό βιογραφικό την προσωπική του σχέση με αυτούς τους οποίους ανέφερα έφτασε να βγάζει πολλές χιλιάδες ευρώ. Οφείλει να παρέμβει η δικαιοσύνη και να δώσει απαντήσεις στο τι έχει συμβεί, όπως η δικαιοσύνη πρέπει να δίνει απαντήσεις πάντα παντού και για τους πάντες .

Δείτε ακόμα

Μίκης Θεοδωράκης: Η σκέψη μου στους γενναίους άνδρες και γυναίκες του Έβρου

Δήλωση για τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα σχετικά με τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό …