Τετάρτη , 24 Ιουλίου 2024

Υποψηφιότητα έκπληξη! Διεκδικεί με αξιώσεις τον Δήμο Αλίμου ο Γιώργος Παναγουλόπουλος

Ο Γιώργος Παναγουλόπουλος είναι ένας Αλιμιώτης δυναμικός, με γνώσεις, δράσεις και πείρα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με αποκλειστική του συνέντευξη στο notosvoice.gr ανακοινώνει και επίσημα, πλέον, την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Αλίμου και μιλάει για την παράταξη που σύντομα θα ανακοινωθεί από τον ίδιο.

Ο ίδιος πιστεύει σε μια ελπιδοφόρα προοπτική για όλους τους πολίτες του Αλίμου, με αλληλεγγύη, ευημερία και εθνική αξιοπρέπεια. Οραματίζεται μια πόλη σύγχρονη, ανθρώπινη, δημοκρατική, με τους πολίτες πάντα στο προσκήνιο.

Τι σας έκανε να διεκδικήσετε τη Δημαρχία Αλίμου;

Από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, η μεγάλη αγάπη μου και τον ενδιαφέρον μου για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι δεδομένα. Ανταποκρίθηκα στο καθολικό αίτημα των συνδημοτών μου για ένα καλύτερο Δήμο και αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα και να διεκδικήσω τον δημαρχιακό θώκο, ώστε να συμβάλλω ουσιαστικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Μια πόλη με ισχυρή αυτοδιοίκηση μπορεί να δώσει ελπίδα στον Δήμο, στον δημότη, στον συνάνθρωπό μας. Διεκδικώντας τον Δήμο Αλίμου, αυτή την ελπίδα θέλησα να αναδείξω, να εκφράσω και να μετουσιώσω σε προοπτική για έναν τόπο που όλα αυτά τα χρόνια αδικήθηκε από πρόσωπα, πολιτικές και καταστάσεις.

Μιλήστε μας λίγο για την παράταξή σας, τον χαρακτήρα και την ανθρωπογεωγραφία της;

Πρόκειται για μια παράταξη πολυσυλλεκτική, ανοιχτή σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας, χωρίς κομματικές προμετωπίδες, όπου στον πυρήνα της θα ενθυλακώνονται οι αξίες του δημοκρατικού διαλόγου, της ισοτιμίας και της συλλογικότητας. Στην παράταξή μας θα συμπορευτούν οι νέοι με τους μεγαλύτερους σε ηλικία, θα συνδυάσουμε τη νεανική δυναμική και ευρηματικότητα με την εμπειρία της παλιότερης γενιάς. Άνθρωποι από όλους σχεδόν τους επαγγελματικούς χώρους, στελέχη της αγοράς και επιστήμονες θα πλαισιώσουν την παράταξη, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους στην κοινή υπόθεση. Την ανάπτυξη της πόλης και τον απεγκλωβισμό της από τη μιζέρια και το γκρίζο.

Πώς εκτιμάτε  συνολικά το έργο της σημερινής διοίκησης;

Χλιαρό, μουδιασμένο θα έλεγα.. Ο κ.Κονδύλης είναι μια τυπική παρουσία, αλλά είτε στερείται στελεχών, είτε δεν έχει δώσει την ευκαιρία στους πιο ικανούς. Το αποτέλεσμα για την πόλη όμως δυστυχώς είναι το ίδιο. Περιμέναμε περισσότερα απ’ αυτόν για να πω την αλήθεια, γι’ αυτό και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές συστρατεύτηκε μαζί του για ένα καλύτερο και πιο ουσιαστικό μοντέλο διοίκησης. Δυστυχώς απογοητεύτηκα και αυτός ήταν ο λόγος ανεξαρτητοποίησής μου.

Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο δήμος;

Η εγκληματικότητα, η ανεργία, το κυκλοφοριακό, οι θέσεις στάθμευσης, η άναρχη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων που εμποδίζουν την  πρόβαση στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα, η πτώση της εμπορικής μας αγοράς, είναι τα πιο σοβαρά.

Τι είναι αυτό που θα αλλάξει ο Γιώργος Παναγουλόπουλος και θα κάνει τον Άλιμο σύγχρονο και ευρωπαϊκό Δήμο;

Δεν μας αρκεί ο Δήμος Αλίμου να είναι απλά «καλός». Ο Δήμος Αλίμου πρέπει και μπορεί να γίνει καλύτερος, επειδή αυτό απαιτούν και αξίζουν οι Δημότες του. Δυστυχώς, ο σημερινός Δήμαρχος αρκείται στο να διαχειρίζεται και να συντηρεί την υφιστάμενη κατάσταση, χωρίς όραμα, χωρίς πολιτική πρωτοβουλία. Όμως αυτό δεν αρκεί και δεν ικανοποίει τους Αλιμιώτες. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη κι όταν λέμε ανάπτυξη, εννοούμε την πρόοδο σε όλα τα επίπεδα, οικονομία, αγορά, πολιτισμό, παράδοση, παιδεία, περιβάλλον, αθλητισμό.

Υπάρχουν περιθώρια επιχειρηματικής ανάπτυξης στον Δήμο σας;

Φυσικά. Υπάρχουν τεράστια περιθώρια. Στόχος μου είναι ο Δήμος Αλίμου να γίνει ο πιο ελκυστικός Δήμος για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, όπου οι τοπικές αρχές θα βοηθούν και δεν θα δυσκολεύουν τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες. Και θα τα πετύχουμε αυτά με ενθάρρυνση της ανάπτυξης και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Το μεγαλύτερο ατού σας είναι ότι αποστασιοποιείστε από οποινδήποτε κομματικό άξονα.. Αυτό ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο στις δημοτικές εκλογές;

Ίσως παίξει, αλλά θεωρώ ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι μακριά από κομματικές γραμμές και πρέπει να είναι μονίμως διεκδικητική. Σε κάθε περίπτωση ο δημότης αν δεν σε νοιώσει κοντά του και αν δεν δει κάτι διαφορετικό δεν θα σε προτιμήσει!

Σε έναν πολίτη που σας συναντά στον δρόμο και λέει “πες μας με δυο – τρεις απλές κουβέντες γιατί να ψηφίσω το δικό σας συνδυασμό”, τι απαντάτε;

Είμαι σίγουρος πως οι πολίτες είναι ώριμοι πια πολιτικά, ώστε να μην παρασύρονται πλέον από εντυπωσιακές  ομιλίες, πολύχρωμες φιέστες ή άλλα επικοινωνιακά τεχνάσματα που απλά αμπαλάρουν την ανυπαρξία.

Ποιες είναι οι δικές σας δεσμεύσεις απέναντι στους κατοίκους της πόλης;

Ισοπολιτεία!!! Όλοι οι πολίτες θα έχουν τα ίδια δικαιώματα. Ο Δήμος πρέπει να είναι ανοικτός καθημερινά, να δέχεται τους Δημότες και να ακούει τα προβλήματά τους. Οι υπηρεσίες οφείλουν να λειτουργούν με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς να υπάρχει δικός μας και δικός σας.

Δείτε ακόμα

Βάρη: Πρέπει να σκοτωθεί άνθρωπος για να πάρει ο Δήμος επιτέλους μέτρα;

“Διασταύρωση Αρετής με Αγίου Βασιλείου, έξω από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ Μηλαδέζας. Το δεύτερο τροχαίο …