Τετάρτη , 5 Οκτωβρίου 2022
Αρχική / Κορυφαία Θέματα / Βασίλης Σπανάκης: Το 2021 θα είναι το έτος ανάκαμψης για τη χώρα

Βασίλης Σπανάκης: Το 2021 θα είναι το έτος ανάκαμψης για τη χώρα

Η χρονιά που θα αφήσουμε πίσω μας σε λίγες εβδομάδες ήταν μια δύσκολη χρονιά. Η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση συνεχίζεται σε ολόκληρο τον πλανήτη με αβέβαιη ακόμη ημερομηνία λήξης, αλλά αισιοδοξία για ένα χαρμόσυνο τέλος καθώς, όπως όλα δείχνουν, είμαστε κοντά στο πολυαναμενόμενο εμβόλιο. 

Η υγειονομική αυτή κρίση οδήγησε σε Οικονομική κρίση και αυτό είναι το επόμενο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. 

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κλήθηκε να διαχειριστεί τις συνέπειες της πανδημίας ενώ καμία Κυβέρνηση από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δεν έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο. Με θάρρος και εγρήγορση πήραμε από την αρχή αναγκαία αλλά εύστοχα μέτρα. Και θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση. Αυτό αποτυπώνεται και στον Προϋπολογισμό που ψηφίστηκε την Τρίτη 15/12, ο οποίος προβλέπει άνοδο των δαπανών για την Εθνική Άμυνα, αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πόρων, παροχή δεύτερης ευκαιρίας στους δανειολήπτες, προσλήψεις στην Παιδεία και στην Υγεία, προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και το κυριότερο, αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης. 

Οι χώρες της Ευρώπης «κλείνουν» η μία μετά την άλλη. Η Ελλάδα θα μείνει όρθια και η ελληνική οικονομία θα είναι μία οικονομία προς μίμηση. Το 2021 θα είναι το έτος της ανάκαμψης, των μεταρρυθμίσεων, της απασχόλησης και της οικονομικής ανάπτυξης. 

Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης 

Βουλευτής Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών 

Δείτε ακόμα

Κ. Χατζηδάκης: Τροπολογία για την καταβολή του ποσού της εθνικής σύνταξης σε όσους περιμένουν την έκδοση της

Τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για την άμεση καταβολή του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.