Πέμπτη , 29 Φεβρουαρίου 2024

Τραμπ σε Μητσοτάκη: Στηρίζουμε τις προσπάθειες να ασφαλίσετε τα σύνορά σας

Αν υπάρχει κάποιος που ενδεχομένως να μπορεί να επηρεάσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο κι αν δεδομένων των συνθηκών μπορεί κάτι τέτοιο να ειπωθεί, αυτός δεν είναι άλλος από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει να ιδιαίτερη σχέση με τον Τούρκο ομόλογό του.

Τη Δευτέρα (02.03.2020) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την κατάσταση στον Έβρο και τα νησιά μετά την απόφαση του Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα. Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες τόσο από την Αθήνα όσο και από την Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για να προστατέψει τα σύνορα της κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου «ο πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για να ασφαλίσει τα σύνορα της και ενθάρρυνε την Ελλάδα να συνεργαστεί με τους περιφερειακούς εταίρους για την αντιμετώπιση του μαζικού μεταναστευτικού κινήματος στην Ευρώπη».

πηγή: http://www.newsit.gr

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …