Δευτέρα , 20 Μαΐου 2024

Το αδιαχώρητο στηv εκδήλωση για την κοπή πίτας από τον υποψήφιο δήμαρχο, Θάνο Ορφανό στον Άλιμο

Πάνω από 400 άτομα γέμισαν το Β΄ΚΑΠΗ στο Άνω Καλαμάκι, όπου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της παράταξής του, «Άλιμος: Εδώ Ζούμε», την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου, Θάνος Ορφανός.

Τον παλμό έδωσε, το πολύ μεγάλο πλήθος των συγκεντρωμένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγάλη αίθουσα των ΚΑΠΗ γέμισε ασφυκτικά και πολύς κόσμος έμεινε έξω από την αίθουσα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ακούγοντας την ομιλία από τα μεγάφωνα!

Στην εκδήλωση επικράτησε μεγάλος ενθουσιασμός, με τον Θάνο Ορφανό να νιώθει πλησιέστερα προς την νίκη στις επερχόμενες εκλογές, παρατηρώντας τις εκδηλώσεις και τα θερμά συναισθήματα με τα οποία τον περιέβαλαν οι συμπολίτες του.

Με λόγο ουσιαστικό και ενωτικό ο κ. Ορφανός έδειξε ότι αποτελεί το φαβορί για τις δημοτικές εκλογές του 2019. Ο υποψήφιος δήμαρχος εξέφρασε τις  θερμές ευχές του για καλή χρονιά, καλωσόρισε τους προσκεκλημενους του, προχώρησε σε έναν ουσιαστικό απολογισμό των δράσεων της παράταξης του τα τελευταία χρόνια και ανέλυσε το σχέδιο του ενόψη των εκλογών του Μαΐου!

Άσκησε, επιπλέον, αυστηρή μεν αλλά ουσιαστική και καίρια κριτική για πραγματικά πολιτικά ζητήματα, χωρίς όμως να επιδιώκει την τεχνητή όξυνση. Συγκεκριμένα καυτηρίασε μεταξύ άλλων :

o   Την πλήρη αδιαφάνεια στην οικονομική διαχείριση,

o   Την επιλογή έργων μόνο για επίδειξη και προβολή και όχι ουσίας και ανάπτυξης πέρα από όσα παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση και εγκαινίασε ο ίδιος (παιδικό σταθμό, προσθήκη 2ου Γυμνασίου, γήπεδα και χλοοτάπητες, κ.λ.π.)

o   Την ακύρωση του κοινωνικού έργου του Δήμου με την διακοπή της λειτουργίας των δημοτικών ιατρείων και του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι

o   Τα καυτά θέματα που διαχειρίστηκε ο δήμος με ελεγχόμενη νομιμότητα, όπως τον διαγωνισμό για την προμήθεια λαμπτήρων led, την αυθαίρετη αγορά πινάκων ζωγραφικής, την κατάρρευση του κρηπιδώματος στην παραλία, τον ατέλειωτο κατάλογο με τις απ’ ευθείας αναθέσεις έργων, τον έλεγχο του ΣΔΟΕ στον δήμο μας…

o   Την αδυναμία του Δημάρχου να δεχτεί την πολιτική κριτική και να απαντήσει με επιχειρήματα, πράγμα που διχάζει και διασπά αντί να συνθέτει και να ενώνει, όπως αρμόζει στο αξίωμά του. Δεν είναι έτσι δυνατόν να διοικηθεί ο Δήμος με το νέο εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής που απαιτεί συνεργασία των παρατάξεων.

“Πολλοί με ρωτάνε αν έχω κουραστεί να ασχολούμαι με τα κοινά και τους απαντώ, Όχι! Δεν έχω κουραστεί. Παλεύω για έναν καλύτερο Άλιμο, γιατί τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια νοιώθω ότι παρακολουθώ να γκρεμίζονται πολλά από αυτά που φτιάξαμε. Έχω χρέος να σταματήσω τον κατήφορο ώστε να ξαναφέρουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία στην πόλη μας.  Έχω υποχρέωση να μπω μπροστά, εγώ, με καταξιωμένους και έμπειρους συνεργάτες και μαζί με πολλά νέα στελέχη. Πολλά είναι αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια :  ανώφελες φιέστες, έλλειψη ενημέρωσης στα Δημοτικά Συμβούλια, γίναμε νοικάρηδες στην ιδιοκτησία μας το Κολυμβητήριο, το Πρόγραμμα Βοήθειας στο σπίτι έχει σταματήσει, τα Δημοτικά ιατρεία υπολειτουργούν, το Ελληνικό, η Μαρίνα Αλίμου, η υποχώρηση εδάφους στην παραλία και πολλά άλλα”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του συνδυασμού, «Άλιμος: Εδώ Ζούμε».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο πρώην Δήμαρχος Αλίμου, Βασίλης Ξένος, η Περιφερειακή Σύμβουλος, Μαρία Νερούτσου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Νίκος Παπανικολάου, Ταξιάρχης Δήμου και Γεώργιος Παναγουλόπουλος, η Πρόεδρος του Δ.Σ. των Φίλων της Παιδόπολης Αλίμου, Μαρία Μουτσάτσου, από την Δημοτική Παράταξη «Άνω-Κάτω Καλαμάκι», η Ελένη Μπελιά και ο Κώστας Χαρήτος, η Πρόεδρος των Κρητών Αλίμου, Κλέα Μανωλαράκη, πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων, ομίλων, όπως επίσης και πολλοί υποψήφιοι για τις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Όλοι είχαν στραμμένη την προσοχή τους στην ομιλία του κ. Ορφανού, αν και όπως είναι φυσικό, τα… πηγαδάκια κυριάρχησαν όσον αφορά στις πολιτικές εξελίξεις σε επίπεδο εθνικών εκλογών, αλλά και τις τοπικές σε Περιφέρεια και δήμους.

Δείτε ακόμα

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ανάβει το «Δέντρο της Αγάπης», στο Παλαιό Φάληρο

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00 θα ανάψει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο «Δέντρο της Αγάπης» , …