Δευτέρα , 22 Απριλίου 2024

Tρεις δημοσκοπήσεις φέρνουν τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο πολιτικό σύστημα

Τρεις δημοσκοπήσεις φέρνουν τα πάνω κάτω στο πολιτικό σκηνικό. Έχουν γίνει για λογαριασμό ξένων πρεσβειών, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία.

Οι δύο είναι από χώρες της Ε.Ε ενώ η άλλη είναι εκτός της Ένωσης.
Ας δούμε λοιπόν με ποια στοιχεία ξεκινά το προεκλογικό φθινόπωρο και ίσως έτσι να μπορούμε και καλύτερα να δούμε τι θα ειπωθεί στη ΔΕΘ.
Αφενός μεν ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει πανελλαδικά ποσοστά που κυμαίνονται από 12% και φτάνουν μέχρι 17% ενώ οι ΑΝ.ΕΛ κινούνται στο 0,7% έως 1,1%.
Η Νέα Δημοκρατία τώρα ξεπερνά το 30% σε πρόθεση ψήφου ωστόσο δεν εμφανίζει αυτό που λένε οι δημοσκόποι «δυναμική» ώστε η τάση να είναι τέτοια που συνεχώς θα ανεβάζει τα ποσοστά της και κατ’ επέκταση θα χτυπήσει την αυτοδυναμία.
Αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι το ποσοστό της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ του Κ.Βελόπουλου που κινείται (μεσοσταθμικά) στο 3,3% με δυναμική όμως, κάτι που μόνο ως θετικό για το μέλλον του κόμματος μπορεί να χαρακτηριστεί.
Μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως το ποσοστό του 3,3% είναι χωρίς την αναγωγή που σημαίνει πως το τελικό ποσοστό έχει όλες τις δυνατότητες να είναι ακόμα υψηλότερο. Χωρίς δε την αναγωγή (με το 3,3%) είναι 6ο κόμμα η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.
Παράλληλα η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ του Β. Λεβέντη κινείται μεσοσταθμικά στο 2,9% που με την αναγωγή είναι πάνω από το όριο του 3%. Πιστεύουμε, με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, πως ο Β.Λεβέντης θα είναι στη νέα Βουλή.
Θέλουμε βέβαια να τονίσουμε τα εξής στοιχεία. Πρώτον πρόκειται για δημοσκοπήσεις μυστικές που έγιναν εντός του Αυγούστου,( ο κόσμος είναι πιο χαλαρός στις διακοπές) αλλά φέτος το 2018 οι πυρκαγιές στην Αττική είναι εξαιρετικά νωπές και η οργή κατά του ΣΥΡΙΖΑ έκδηλη. Πρέπει να σημειωθεί αυτό.

Μαθαίνουμε επίσης πως το ποσοστό των αναποφασίστων είναι υψηλό. Ποσοστό όμως που μάλλον δεν θα κινηθεί προς το ΣΥΡΙΖΑ αλλά τηρεί στάση αναμονής μεταξύ της ΝΔ και κάποιας άλλης επιλογής. Αυτό όπως καταλαβαίνετε έχει ιδιαίτερη σημασία και για την αυτοδυναμία αλλά και για τα άλλα κόμματα πέρα των δύο κυβερνητικών.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …