Κυριακή , 16 Ιουνίου 2024

Public Issue: Οκτώ στους 10 δυσαρεστημένοι με Τσίπρα – Πρώτος σε δημοφιλία ο Κυρ. Μητσοτάκης!

Εξαιρετικά υψηλό είναι το ποσοστό των δυσαρεστημένων πολιτών αναφορικά με τον τρόπο που κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας, ενώ η απογοήτευση, η οργή, η αγανάκτηση και το άγχος είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των Ελλήνων σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Public Issue για το πολιτικό βαρόμετρο του Νοεμβρίου.

Μόλις το 15% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σωστά τα θέματα της χώρας ενώ αρνητική ψήφο δίνει το 84%. Παρόμοια είναι η εικόνα και για την αντιπολίτευση, καθώς το 24% θεωρεί ότι αντιμετωπίζει σωστά τα προβλήματα της χώρας ενώ το 76% λάθος.

Σε ερώτηση για το, ανεξάρτητα των κομματικών προτιμήσεων των ερωτηθέντων, ποιόν θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό και καταλληλότερη κυβέρνηση για τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία διατηρούν το προβάδισμα.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα για το ποιος θα ήταν καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται πρώτος με ένα ποσοστό 43% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με ποσοστό 25%, ενώ «κανείς από τους δυο» απάντησε το 29%.

Όσον αφορά για το ποια κυβέρνηση είναι καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των Ελλήνων νικητής είναι «καμία από τις δυο» με 42%, ενώ προτίμηση στη Νέα Δημοκρατία δείχνει το 36% των ερωτηθέντων ενώ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μόλις το 18& των ερωτηθέντων στο πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue.

Όσον αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται πρώτος με ποσοστό 46% ενώ πολύ χαμηλά είναι η δημοφιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 26%. Μάλιστα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 4 μονάδες ενώ τα ποσοστά του κ. Τσίπρα παραμένουν τα ίδια.

Χαμηλά είναι και ο Πάνος Καμμένος με μόλις 15%. Η Φώφη Γεννηματά έρχεται δεύτερη σε δημοφιλία με 40% και ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 39%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 34%, ο Βασίλης Λεβέντης με 31% ενώ τελευταίος βρίσκεται στη λίστα ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 10%.

Απογοήτευση, οργή, αγανάκτηση και άγχος είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των Ελλήνων σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Public Issue για το πολιτικό βαρόμετρο του Νοεμβρίου. Οι ερωτηθέντες της δημοσκόπησης σε ένα συντριπτικό ποσοστό που αγγίζει το 74% θεωρούν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε σε λάθος κατεύθυνση ενώ μόλις το 17% βλέπουν τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα.

Όσον αφορά τα συναισθήματά τους την πρωτιά έχει η απογοήτευση με 22%, η οργή και η αγανάκτηση με 21%, η ανησυχία και το άγχος με 19%. Μόλις ένα 9% εκφράζει χαρά ή αισιοδοξία για το μέλλον, ενώ το 8% των ερωτηθέντων νοιώθει ντροπή και ένα 4% αδιαφορία.

Με άλλη ερώτηση της έρευνας της Public Issue για το αν το κράτος λειτουργεί καλύτερα τώρα σε σχέση με πριν πέντε χρόνια, πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες (51%) θεωρούν ότι το κράτος δουλεύει χειρότερα, ένα 29% πιστεύει ότι δουλεύει το λειτουργεί το ίδιο ενώ μόλις το 19% θεωρεί πως η κρατική λειτουργία είναι καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι το κράτος δουλεύει καλύτερα σε ένα ποσοστό 44%, ότι δουλεύει το ίδιο σε ποσοστό 30% ενώ ότι δουλεύει χειρότερα σε ποσοστό 24%.

Αντίθετα οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν πως το κράτος λειτουργεί χειρότερα σε σχέση με παλιότερα χρόνια με το εντυπωσιακό ποσοστό 76%. Πως λειτουργεί το ίδιο πιστεύει το 24% ενώ μόλις το 4% των γαλάζιων ψηφοφόρων θεωρεί πως το κράτος λειτουργεί καλύτερα σε σχέση με παλιότερα.

Σε ερώτηση για το πόσο υπερήφανοι αισθάνονται οι ερωτηθέντες που είναι Έλληνες το 79% αισθάνονται αρκετά ή πολύ υπερήφανοι, ενώ μόλις το 20% δεν αισθάνονται πολύ η και καθόλου υπερήφανοι που είναι Έλληνες.

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …