Τετάρτη , 24 Ιουλίου 2024

Premier League: Οι ανησυχίες των γιατρών για την επιστροφή στη δράση

Ανησυχίες όσον αφορά στην επιστροφή στη δράση εγείρουν οι υπεύθυνοι των ιατρικών επιτελείων των είκοσι ομάδων της Premier League σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

Το working group των γιατρών θα έχει τηλεδιάσκεψη (για δεύτερη φορά, ήδη έχει γίνει μία) μέσα στην Τετάρτη (6/5) με αξιωματούχους του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας. Οι γιατροί εγείρουν ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τη δική τους ευθύνη, αλλά και την ασφαλιστική κάλυψή σε περίπτωση που παίκτες των ομάδων τους προσβληθούν απο τον ιό.

Ζητήθηκε επίσης από τη διοργανώτρια αρχή να παρέχει περισσότερες διευκρινίσεις για το υγειονομικό πρωτόκολλο και τα τεστ. Από την Premier League θεωρούν τις ζυμώσεις μεταξύ των 20 υπευθύνων ιατρικών επιτελείων των αντίστοιχων ομάδων ως μια φυσιολογική διεργασία με σκοπό να διαμορφωθεί κατά το βέλτιστο τρόπο το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Σε περίπτωση που ξεκινήσουν οι προπονήσεις πριν από τη χαλάρωση των περιοριστικών όρων οι παίκτες θα υποβάλλονται από ειδικούς του εθνικού συστήματος υγείας σε τεστ δυο φορές μέσα σε μία εβδομάδα και θα ελέγχονται για συμπτώματα καθημερινά.

Οι παίκτες θα φορούν μάσκες πάντα και πηγαίνουν ντυμένοι στο προπονητικό κέντρο, δεν θα κάνουν ντους, ούτε θα τρώνε μέσα, ενώ κάθε meeting της ομάδας θα γίνεται με τηλεδιάσκεψη.

Δείτε ακόμα

Ράλλυ Ακρόπολις: Υπερειδική στην εθνική Αθηνών – Λαμίας

Mία υπερειδική που αναμένεται να εντυπωσιάσει τους οδηγούς και τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και …