Δευτέρα , 22 Απριλίου 2024

«Όχι» της ΝΔ σε Βενιζέλο και Σημίτη για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Η Μ. Σπυράκη έβαλε τέλος στα σενάρια και τα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδέχεται να στηρίξει έναν εκ των δύο πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προταθούν από τη Ν.Δ. στην επόμενη Βουλή ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Σημίτης», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της ΝΔ.

Για το άρθρο 32 Μ. Σπυράκη τόνισε ότι η ΝΔ επιμένει στην αναθεώρησή του, κατά τρόπο που να αποσυνδέει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την διάλυση της βουλής, υποστηρίζοντας ότι με τα όσα προβλέπονται σήμερα μπαίνει σε κίνδυνο η χώρα και οι θυσίες των πιο αδύναμων πολιτών

«Είναι απαραίτητο να φύγει η αβεβαιότητα από το τραπέζι, για όλους τους πολίτες, αλλά και για το επενδυτικό κλίμα. Δεν πρέπει να υπάρχει συζήτηση ότι θα γίνουν εκλογές μετά τις εκλογές, ότι η χώρα θα βρεθεί σε μια εκλογική περιδίνηση. Αυτό θα είναι καταστροφικό, πρώτα πρώτα για τους κόπους και τις θυσίες όλων των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων. Θα είναι καταστροφικό για την εικόνα της χώρας, κανείς δεν ξέρει πώς θα βγει η χώρα μέσα από απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις».

Αναφέρθηκε και πάλι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα πανεπιστήμια και την βούληση της ΝΔ να προωθήσει τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ισχυρίστηκε ότι η ισχύουσα διάταξη στερεί τη δυνατότητα από τους πολίτες της μεσαίας τάξης να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

«Οι βουλευτές θα βρεθούν υπόλογοι απέναντι στη συνείδησή τους. Ας σκεφτεί ο καθένας πού σπούδασε, που στέλνει τα παιδιά του να σπουδάσουν και ας πάρει θέση. Μπορεί ο ίδιος ενώ διατηρεί το προνόμιο να έχει σπουδάσει ο ίδιος ή να σπουδάσουν τα παιδιά του σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού, μη κρατικό, ιδιωτικό, την ίδια ώρα να στερήσει αυτή τη δυνατότητα από τα παιδιά της μεσαίας τάξης, από το δημόσιο υπάλληλο, από τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, από τον μικροεπιχειρηματία που θέλει το παιδί του να κάνει εξειδικευμένες σπουδές στην Ελλάδα σε μη κρατικό ή ιδιωτικό πανεπιστήμιο».

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …