Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Αρχική / Ειδήσεις / Νέος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ορκωμοσία και η παραλαβή στο Μαξίμου από τον Τσίπρα

Νέος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ορκωμοσία και η παραλαβή στο Μαξίμου από τον Τσίπρα

Νέος πρωθυπουργός της χώρας, με κάθε επισημότητα, ορκίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Ο κ. Μητσοτάκης, που ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο, έφτασε στο προεδρικό μέγαρο λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, και τα τρία παιδιά τους.

Η τελετή ορκωμοσίας ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι, χoροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, το χέρι του οποίου φίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της τελετής. Μετά την τελετή, μάλιστα, και προτού υπογραφεί το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας, ο νέος πρωθυπουργός είχε μια ολιγόλογη συζήτηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο νέος πρωθυπουργός αγκάλιασε τη σύζυγό του, Μαρέβα, και τα τρία παιδιά του.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: «Πήρα χθες μία ισχυρή εντολή να αλλάξω την Ελλάδα. Θα την τιμήσω στο ακέραιο. Ξεκινάει σκληρή δουλειά, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων». Είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα του Προκόπη Παυλόπουλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το οποίο του έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και αφού νωρίτερα είχε παραλάβει τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν ακόμα οι τρεις αδελφές του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Κατερίνα Μητσοτάκη και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, καθώς και η μητέρα της Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Την τελετή παρακολούθησαν ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, και ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζούλας, τον οποίο οι πληροφορίες φέρουν να αναλαμβάνει θέση προέδρου στην ΕΡΤ.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη

 

xeirapsia03
xeirapsia04
xeirapsia05

 

jg35
Στην τελετή ορκωμοσίας χoροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Ιερώνυμος
mhtsot_agkal_ork9
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο
mhtss
mhtsot_agkal_ork5
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο
maksimou2
orkmm2
maksimou1
Τα παιδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος, Σοφία και Δάφνη, μαζί με τη μητέρα τους Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο Προεδρικό Μέγαρο
orkmm11
Τα τρία παιδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος, Σοφία και Δάφνη
mhtsot_agkal_ork6
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράφει το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας

 

mhtsot_agkal_ork7
mhtsot_agkal_ork8
mhtsot_agkal_ork4
mhtsot_agkal_ork3
mhtsot_agkal_ork2

 

orkom2
Η Ντόρα Μπακογιάννη
orkom4
Από δεξιά προς αριστερά: Η Ντόρα Μπακογιάννη, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η Κατερίνα Μητσοτάκη και η μητέρα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, Ήβη Γόντικα
orkom3
Ο Στέλιος Πέτσας (αριστερά), ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και ο Κωνσταντίνος Ζούλας (δεξιά)

Παράδοση-παραλαβή στο Μαξίμου

Με την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από το Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής της πρωθυπουργίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο προεδρικό μέγαρο, ο πρόεδρος της ΝΔ κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς τα μέλη της οικογένειάς του. Στην είσοδο του κτιρίου, στην κορυφή της σκάλας, τον περίμενε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο αντάλλαξαν χειραψία για τους φωτογράφους.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας κατευθύνθηκαν στο πρωθυπουργικό γραφείο για την παράδοση-παραλαβή, μια διαδικασία που έγινε κεκλεισμένων των θυρών και είχε διάρκεια περίπου 15 λεπτών. Έπειτα από λίγη ώρα, οι δυο τους αντάλλαξαν εκ νέου χειραψία στην είσοδο, με τον κ. Τσίπρα να μπαίνει στο αυτοκίνητό του, για να αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του κ. Μητσοτάκη. Κατά την έξοδο του κ. Τσίπρα από το Μέγαρο Μαξίμου, πολίτες φώναζαν «άντε γεια», ενώ, αμέσως μετά, στο κτίριο εισήλθε και η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη, Μαρέβα.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Ο ελληνικός λαός μας έδωσε χθες εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα, θα την τηρήσουμε στο ακέραιο. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».

Με την αποχώρηση του κ. Τσίπρα από το Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής

 

eksodos-tsip00
eksodos-tsip01
eksodos-tsip02
eksodos-tsip03
eksodos-tsip04

Δείτε ακόμα

Κορονοϊός: 1.222 νέα κρούσματα – 300 διασωληνωμένοι – 26 νεκροί

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, 1222 νέα κρούσματα του κορονοϊού, εκ των οποίων 8 …