Σάββατο , 15 Ιουνίου 2024

Μαθητές της Γλυφάδας γνωρίζουν από κοντά τις λειτουργίες του Δήμου

Ξεκίνησε ξανά, με τη νέα σχολική χρονιά, το πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών σχολείων της Γλυφάδας στο Δημαρχείο. Μαθητές των δύο πρώτων βαθμίδων της εκπαίδευσης γνωρίζουν από κοντά τις λειτουργίες του Δήμου και συμμετέχουν σε προσομοιώσεις συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, διατυπώνοντας εύστοχες παρατηρήσεις και ερωτήσεις, ορίζοντας την ατζέντα, επισημαίνοντας προβλήματα, προτείνοντας λύσεις. Είναι μία εξαιρετική εμπειρία, μία δράση χρήσιμη και ουσιαστική, η οποία άρχισε κατά την περσινή σχολική χρονιά και αγαπήθηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα.

«Συνεχίζουμε και φέτος με άλλες τάξεις, με μαθητές οι οποίοι πέρσι δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Δημαρχείο μας, στόχος είναι όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να βιώσουν αυτή την εκπαιδευτική εμπειρία, να γνωρίσουν από κοντά τις λειτουργίες του δήμου μας και να καταλάβουν πώς διαχειριζόμαστε την καθημερινότητα στην πόλη που ζούμε και αγαπάμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος καλωσόρισε τους μαθητές στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και συμμετείχε ως δημοτικός σύμβουλος στη συνεδρίαση, στην οποία προήδρευε μαθητής. Μαζί του, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μάριος Κασσέρης, ο οποίος συντονίζει με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επισκέψεων, που φέρει τον τίτλο: «Γνωρίζω τις υπηρεσίες και τη λειτουργία του Δήμου μου».

Ο στόχος του προγράμματος είναι διττός: Από τη μία, να γνωρίσουν οι μαθητές πώς λειτουργεί ο Δήμος. Από την άλλη, να συνειδητοποιήσουν ότι τα χρήματα με τα οποία κινείται είναι δικά τους, των γονιών τους, της οικογένειάς τους, γι αυτό και τα ίδια τα παιδιά πρέπει να προσέχουν και να διαφυλάττουν ό,τι κάνει ο Δήμος. Τα έργα είναι δικά τους, ανήκουν στην πόλη και στους πολίτες της. Η επόμενη επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου και αφορά τους μαθητές της Α΄ τάξης του 3ου Λυκείου Γλυφάδας. Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …