Δευτέρα , 22 Απριλίου 2024

«Κλείδωσε» η ημερομηνία των Εθνικών Εκλογών – Πότε στήνει κάλπες ο Τσίπρας

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να θέλει να εξαντλήσει την 4ετία και να προκηρύξει εκλογές τον Οκτώβριο, ωστόσο, η κατάσταση αποσύνθεσης που χαρακτηρίζει το πολιτικό σκηνικό, δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, άφησε ανοικτό παράθυρο στην διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, μετά τον Μάιο και στο ίδιο κλίμα περιστρέφονται και πολλές από τις εισηγήσεις που δέχεται ο Πρωθυπουργός. Οπως όλα δείχνουν ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται στην παράλληλη διεξαγωγή των εθνικών και των ευρωεκλογών, στις 26 Μαΐου. Ενώ, την εκτίμηση πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 26 Μαΐου, έχει κάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το ρολόι χτυπά αντίστροφα»,  τόνισε πρόσφατα ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης,  καλώντας τους πολίτες να δώσουν μία μάχη, η οποία όπως είπε, «δεν θα είναι εύκολη».

Το ενδεχόμενο των εκλογών αποτυπώνεται και στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Το Ποντίκι», Το Μέγαρο Μαξίμου – όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας – μέτρησε τα πολιτικά δεδομένα, αξιολόγησε το κλίμα και αποφάσισε ότι το από καιρό θεωρούμενο ως πιθανότερο σενάριο, αυτό της 26ης Μαΐου, είναι το πλέον κατάλληλο για την επίτευξη των εκλογικών στόχων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενας παράγοντας που έχει αξιολογηθεί ως σοβαρός από την κυβέρνηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εκτός από την πολιτική ζημιά που χρεώθηκε με τις Πρέσπες, είναι και η κόντρα με τον Πάνο Καμμένο, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί επί μήνες χωρίς να επιφέρει εκλογική ζημία.

Συνεπώς, εκτιμούν, πως είναι άκρως επιζήμιο το να ζει επί μακρόν ο ΣΥΡΙΖΑ με τα απόνερα της διάλυσης ενός συνεταιρισμού που δεν πρόκειται στο μέλλον να επαναληφθεί, αφού η επόμενη πολιτική σελίδα θα γραφτεί με εντελώς νέους όρους και συμμάχους.

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …