Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Αρχική / Κορυφαία Θέματα / ΚΙΝΑΛ για αναδρομικά: Διπλός εμπαιγμός – Πολλοί δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ

ΚΙΝΑΛ για αναδρομικά: Διπλός εμπαιγμός – Πολλοί δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ

Το ΚΙΝΑΛ ζητεί να αναθεωρηθεί άμεσα η απόφαση. Τονίζει πως είναι ψευδές και παραπλανητικό πως θα ωφεληθοόυν 2,5 εκατ. συνταξιούχους και τονίζει πως πάνω από 1,5 εκατ. δεν θα έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη.

Για διπλό εμπαιγμό των συνταξιούχων κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την καταβολή των αναδρομικών.

Ειδικότερα τονίζει ότι οι ανακοινώσεις αφορούν μόνο τις κύριες συντάξεις και όχι το σύνολο των περικοπών που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το ΣτΕ και αυτό συνιστά «διπλό εμπαιγμό για τις εκατοντάδες χιλιάδες των χαμηλοσυνταξιούχων», καθώς σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ πολλοί δεν θα λάβουν αναδρομικά ούτε 1 ευρώ.

«Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη για 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους που δήθεν θα ωφεληθούν είναι απολύτως ψευδής και παραπλανητική! Η αλήθεια είναι ότι πάνω από 1,5 εκατομμύρια συνταξιούχων (σε σύνολο 2,5 εκατομμυρίων) που δεν είχαν καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις παρά μόνο στα δώρα ή τις επικουρικές δεν θα έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις εξαγγελίες», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Τονίζει επίσης ότι η κυβερνητική ανακοίνωση είναι άδικη και αντίθετη στο πνεύμα και την ουσία των αποφάσεων του ΣτΕ, «η οποία προσβάλλει τους συνταξιούχους της χώρας που σήκωσαν μεγάλο βάρος της δημοσιονομικής κρίσης». Το ΚΙΝΑΛ ζητεί να αναθεωρηθεί άμεσα η απόφαση για να δοθεί τέλος στην πολύχρονη ταλαιπωρία των συνταξιούχων και ιδιαίτερα των πλέον αδύναμων.

πηγή: http://www.skai.gr

Δείτε ακόμα

Κ. Χατζηδάκης: Τροπολογία για την καταβολή του ποσού της εθνικής σύνταξης σε όσους περιμένουν την έκδοση της

Τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για την άμεση καταβολή του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.