Σάββατο , 15 Ιουνίου 2024

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στις διαλέξεις του Δημοτικού Πανεπιστημίου Γλυφάδας

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η διάλεξη για την Τεχνητή Νοημοσύνη, που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας. Η εξαίρετη ομιλήτρια κ. Βίκυ Χαρίση, ερευνήτρια στο Joint Research Centre της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έρχεται από τη Γερμανία ειδικά για τη διάλεξη αυτή, που έχει ως τίτλο: «Τεχνητή Νοημοσύνη και επιπτώσεις στην ανθρώπινη συμπεριφορά: πεδία εφαρμογής με έμφαση στην Εκπαίδευση». Τη συγκεκριμένη διάλεξη, όπως και όλες όσες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΔΕΑΠ, μπορούν να παρακολουθήσουν και πολίτες οι οποίοι δεν έχουν εγγραφεί και δεν παρακολουθούν συστηματικά τις διαλέξεις.

Η λειτουργία του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 2019, κατά την πρώτη θητεία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και αγαπήθηκε από τον κόσμο, που παρακολουθεί με αμέριστο ενδιαφέρον τις διαλέξεις και συμμετέχει με ουσιώδη ερωτήματα προς τους ομιλητές. Όλοι εκδηλώνουν την ευαρέσκειά τους για το πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα το οποίο καταρτίζεται κάθε φορά έτσι ώστε να απευθύνεται σε ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων. Ο θεσμός της διά βίου μάθησης στη Γλυφάδα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους κάθε ηλικίας να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να εξελίξουν τις γνώσεις τους, αξιοποιώντας δημιουργικά το χρόνο τους.

Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, συνήθως Δευτέρες, από τις 7:00 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ., στο ανακαινισμένο αμφιθέατρο του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου «Μελίνα Μερκούρη» (Γεωρ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123). Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής για τη λειτουργία του ΔΕΑΠ Γλυφάδας είναι οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Μάριος Κασσέρης και Εσόδων/Προγραμματισμού Νατάσσα Αργυροπούλου. Στη συντονιστική επιτροπή μετέχουν επίσης οι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκπαιδευτικοί Δήμητρα Μόσχου και Όλγα Δοξοπούλου. Τη χθεσινή ομιλία παρακολούθησε μεταξύ άλλων ο Δημοτικός Σύμβουλος, Τομεάρχης Εμπορίου και Καταναλωτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Λεβετσοβίτης.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …