Παρασκευή , 12 Ιουλίου 2024

H πρώτη δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Αττικής: Τί δείχνουν τα ποσοστά για Δούρου, Πατούλη, Σγουρό

Την πρώτη δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Αττικής, που διενήργησε η Opinion Poll, φιλοξενεί στις σελίδες του ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», όπου διαφαίνεται το προβάδισμα Πατούλη έναντι της νυν Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Πατούλης φαίνεται ότι έχει, εκτός από το χρίσμα της ΝΔ, και αέρα νίκης, αφού στην παράσταση νίκης καταλαμβάνει το 39,1% έναντι της εκλεκτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου που κατατάσσεται δεύτερη με 10,7%.

Τα δεδομένα στην πρόθεση ψήφου

Τα ποσοστά διαφοροποιούνται στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, καθώς, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, ο Γιώργος Πατούλης καταλαμβάνει το 31,3%, η Ρένα Δούρου ακολουθεί με 19,1%, ο Γιάννης Σγουρός έρχεται τρίτος με 12,1% και ακολουθούν Θανάσης Παφίλης με 10,9%, ο Ηλίας Παναγιώταρος με 5,3%. Βέβαια οι αναποφάσιστοι φτάνουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 12,1%.

Τι θα γίνει στον β” γύρο

Στις δύο περιπτώσεις, δηλαδή είτε στο β” γύρο των εκλογών έχουμε Πατούλη- Δούρου, είτε Πατούλη- Σγουρό. Στην πρώτη εκδοχή η Ρένα Δούρου θα φτάσει το 25,2%, ενώ ο Γιώργος Πατούλης θα αγγίξει το 50%. Ενώ στην περίπτωση που ο Γιώργος Πατούλης θα αναμετρηθεί τη β” Κυριακή με τον πρώην Νομάρχη Γιάννη Σγουρό, εκείνος θα έφτανε το 40,2%, με τον κ. Σγουρό να καταλαμβάνει το 27,1%.

Τι συμβαίνει με τη δημοφιλία των υποψηφίων στα κόμματα τους

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll είναι αποκαλυπτικά και για την δημοφιλία των υποψηφίων στους ψηφοφόρους των κομμάτων τους, καθώς δείχνουν ότι η Ρένα Δούρου δεν έχει με το μέρος της το κόμμα της, τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον Γιώργο Πατούλη οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι μοιρασμένοι θετικά και αρνητικά.

Δείτε ακόμα

Στις φλόγες αυτοκίνητο στη Γλυφάδα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητο τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (12/7), στη συμβολή των οδών …