Τετάρτη , 5 Οκτωβρίου 2022
Αρχική / Ειδήσεις / Γεωργία (Γωγώ) Τσακογιάννη – Μια δυναμική και χαρισματική παρουσία διεκδικεί την ψήφο των Ηλιουπολιτών

Γεωργία (Γωγώ) Τσακογιάννη – Μια δυναμική και χαρισματική παρουσία διεκδικεί την ψήφο των Ηλιουπολιτών

Μία δραστήρια γυναίκα με δυναμική παρουσία στο προεκλογικό τοπίο, με μεγάλη διάθεση προσφοράς, με όραμα και πάθος για τον τόπο της, η Γωγώ Τσακογιάννη, θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Ηλιούπολης, στο πλευρό του Βασίλη Βαλασόπουλου.

Η συγκεκριμένη δυναμική παρουσία, έρχεται να δείξει ότι ο συνδυασμός, “Πρώτα η Ηλιούπολη” προετοιμάζεται για τις εκλογές με ένα ανανεωμένο αυτοδιοικητικό σχήμα, με υποψηφίους που έχουν διάθεση ουσιαστικής προσφοράς, επιθυμία και θέληση για έργο, ώστε ο δήμος να μετατραπεί σε μια δημιουργική ομάδα που θα αφουγκράζεται και θα υπηρετεί τους δημότες για τον κοινο καλό.

Γιατί με τον Συνδυασμό “Πρώτα η Ηλιούπολη”;

Η πρώτη γνωριμία με τον Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο έγινε μετά από μια αντιπαράθεση. Και κατάλαβα πόσο ανώτερος και έξυπνος άνθρωπος είναι. Αρκεί να τον γνωρίσεις και να του θέσεις το πρόβλημα. Θα σου βρει λύση. Ξέρει να ξεχωρίζει με ποιους θα πορευθεί για το καλό της πόλης και των δημοτών πέρα από αντιπαραθέσεις και πολιτικές τοποθετήσεις. Όταν ένας Δήμαρχος βρίσκει 14.000.000 έλλειμα και το μετατρέπει σε 7.000.000 πλεόνασμα χωρίς δανεισμό σε γεμίζει σιγουριά και εμπιστοσύνη για το μέλλον της πόλης μας.

Τι πρεσβεύετε ως παράταξη που σας κάνει να ξεχωρίζετε από τις άλλες παρατάξεις;

Η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» είναι ένας ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός. Όραμα μας είναι να δίνουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών της πόλης μας, να πάμε μπροστά την Ηλιούπολη και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μία σύγχρονη – καθαρή – λειτουργική – όμορφη πόλη και αυτό εμείς το προσπαθούμε με επιτυχία τα τελευταία 8 χρόνια.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχετε θέσει σε προσωπικό επίπεδο, εφόσον εκλεγείτε;

Έχω ήδη ξεκινήσει και κάνω πράξη αυτά που πρεσβεύω μέσα από μια ομάδα που αριθμεί 1300 μέλη Ηλιουπολίτισσες και σε καμία περίπτωση αυτή η ομάδα θα καπελωθεί από οποιοδήποτε συνδυασμό, αντιθέτως θα λειτουργεί αυτόνομα και θα είναι μοχλός πίεσης, ώστε να γίνουν πράγματα για το καλό της πόλης μας. Αν θέλεις να προσφέρεις το κάνεις μέσα ή έξω από ένα Δημοτικό συμβούλιο, δεν αναλώνεσαι προεκλογικά, σφίγγοντας χέρια σε ΚΑΠΗ και σχολεία, ξεχνώντας τους μετά. Αυτό είναι συνηθισμένο! Έχω και το δικό μου όραμα πέρα από το να υποστηρίζω τους στόχους της παράταξής μας. Ακριβώς γι’ αυτό ζητώ την ψήφο των δημοτών μας!!!

Πείτε μου μερικούς λόγους για να σας εμπιστευτούν οι συνδημότες μας.

Θέλω μια Ηλιούπολη Ζωντανή απ’ άκρη σ΄ άκρη. Έχουμε τόσες πλατείες που μπορούν να ζωντανεύουν με δρώμενα καλλιτεχνικά αλλά και να ενισχύσουν την εμπορική ζωή της πόλης μας. Βραδιές γευσιγνωσίας, μόδας, ποίησης, τραγουδιού και παρόμοιες διοργανώσεις σε όλες τις πλατείες μας. Κάθε υπαίθριο θεατράκι -κι έχουμε πολλά τέτοια- να γίνει βήμα για νέους καλλιτέχνες. Αγαπώ τις γυναίκες και θέλω να πάρουν τη ζωή της πόλης μας στα χέρια τους. Να ασχοληθούν και να δημιουργήσουν καινούρια δεδομένα, να ακούγεται η φωνή, τα θέλω και οι ανάγκες τους και πάνω απ΄ όλα να ξέρουν ότι θα είμαστε εκεί για ό,τι χρειαστούν. Γυναίκες και πολιτισμός!!!

Τι πρεσβεύετε ως παράταξη που σας κάνει να ξεχωρίζετε από τις άλλες παρατάξεις;

Έχει γίνει τεράστιο Έργο στην Ηλιούπολη. Χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και με ελάχιστα έσοδα (η επιχορήγηση που παίρνει ο Δήμος είναι για 78.000 κατοίκους βάσει απογραφής ενώ ο πληθυσμός είναι σχεδόν διπλάσιος). Καταφέραμε να έχουμε δημιουργήσει σοβαρές υποδομές σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας. Να έχουμε παρέμβει σε όλα τα σημεία της Ηλιούπολης και να έχουμε φέρει αλλαγές οι οποίες δεν έγιναν ποτέ στο παρελθόν.

Πως βλέπετε τη συμμετοχή της γυναίκας στα κοινά; Υπάρχει χώρος για τη γυναίκα στην πολιτική και τι μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία η γυναίκα του σήμερα;

Η γυναίκα μπορεί να προσφέρει πολλά σε όλους τους τομείς. Ήδη στον Δήμο δύο από τους πέντε αντιδημάρχους είναι γυναίκες, όπως και η γραμματέας της παράταξης. Επίσης όλες οι αιρετές γυναίκες της παράταξής μας έχουν αναλάβει θέσεις ευθύνης.

Πιστεύω στη Γυναίκα και μη ξεχνάμε οι γυναίκες είναι αυτές που κρατούν την Οικογένεια και κάνουν την διαχείριση στον οίκο τους. Είναι αυτές που δίνουν μάχες σκληρές και συχνά μέσα από μονογονεϊκές οικογένειες καλούνται, με επιτυχία, να βοηθήσουν τα παιδιά τους να “ανθίσουν”. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα γίνει πιο ειρηνικός αν τον διοικήσουν οι γυναίκες. Ναι ζούμε σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία και παλεύουμε δυνατότερα για να στεκόμαστε όρθιες ,τίποτα δεν μας χαρίζεται το κατακτούμε Μόνες κι Όλες Μαζί!

  1. Ένα μήνυμα προς τους συνδημότες σας ενόψει των επερχόμενων εκλογών;

Δώστε μου τη Δύναμη, δε θα σας προδώσω!!!

Δείτε ακόμα

Κορονοϊός: 1.222 νέα κρούσματα – 300 διασωληνωμένοι – 26 νεκροί

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, 1222 νέα κρούσματα του κορονοϊού, εκ των οποίων 8 …