Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023

Έξι νεκροί σε Χαλκιδική και Ημαθία από τη φονική κακοκαιρία που “χτυπάει” τη χώρα

Ασύλληπτη τραγωδία από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας που χτυπάει εδώ και μερικές ώρες την κεντρική και βόρεια Ελλάδα και θα διαρκέσει για τουλάχιστον μέχρι το ξημέρωμα
Η πρωτοφανής σε ένταση κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες που χτυπάει τις τελευταίες ώρες την κεντρική, δυτική και βόρεια Ελλάδα αφήνει πίσω της έξι νεκρούς (σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό στις 00.30 της Πέμπτης 11 Ιουλίου) και μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και υποδομές

Σύμφωνα με πληροφορίες από το μπουρίνι στην Χαλκιδική υπάρχουν 5 νεκροί, ενώ ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στην Ημαθία.

Πνίγηκε δίχρονο αγοράκι
Την είδηση επιβεβαίωσε και η ΕΡΤ αναφέροντας πως μεταξύ των θυμάτων είναι ένα δίχρονο αγοράκι.

Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. η κακοκαιρία χτυπάει αυτή την ώρα τα νησιά των Σποράδων, τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη. Στα Δυτικά έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη στην Αιτωλοκαρνανία και στην Ηπειρο.

Στη Χαλκιδική εμφανίστηκε το φαινόμενο του υδροστρόβιλου, κυρίως στη Νικήτη. Τα περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Ηρακλειά, όπου σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση μαζί με ανεμοστρόβιλο, στα Μουδανιά και στις γύρω περιοχές.

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες στη Λάρισα, τον Εβρο και τη Ροδόπη, ενώ η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για τη σφοδρότητα των φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στη διάρκεια της νύχτας.

Δείτε ακόμα

Δημοτικά Ιατρεία Νέας Σμύρνης: Xορήγηση Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η παιδίατρος των Δημοτικών Ιατρείων Νέας Σμύρνης κ. Νικολαΐδου, δύναται …