Σάββατο , 15 Ιουνίου 2024

ΕΝΦΙΑ: Την Παρασκευή τα εκκαθαριστικά- Μαζί οι δύο πρώτες δόσεις, τον Οκτώβριο

Την Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, ενώ πρόθεση του ΥΠΟΙΚ είναι να δοθεί η δυνατότητα καταβολής των δύο πρώτων δόσεων μαζί, τον Οκτώβριο.

Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών θα ξεκινήσει μέχρι την Παρασκευή, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η σκέψη μας στο υπουργείο Οικονομικών είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες, που δεν πρόλαβαν να πληρώσουν την πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο, να μπορέσουν να πληρώσουν δύο δόσεις μαζί, χωρίς επιβάρυνση, τον Οκτώβριο, όπως κάναμε με τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας στο ΣΚΑΪ.

«Επιδίωξή μας είναι να το νομοθετήσουμε άμεσα», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών, αναφορικά με την καταβολή διπλής δόσης τον Οκτώβριο. Σε ό,τι αφορά τα ποσά του ΕΝΦΙΑ, σημείωσε ότι «ουσιαστικά είναι τα ίδια με πέρυσι». Υπενθυμίζεται ότι από τον ΕΝΦΙΑ απαλλάχθηκαν οι κάτοικοι 28 μικρών νησιών.

Στις ίδιες δηλώσεις, ο Χρήστος Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι η οικονομία μπορεί να αντέξει ένα δεύτερο lockdown, σε περίπτωση που αποφασιστεί κάτι τέτοιο για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η χώρα «έχτισε» ταμειακά διαθέσιμα, σημείωσε και συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή στα «ταμεία» υπάρχουν 37,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …