Δευτέρα , 22 Απριλίου 2024

Διπλώματα οδήγησης: Ψηφίστηκε το ν/σ για την αλλαγή των εξετάσεων

Με τη στήριξη της ΔΗ.ΣΥ. αλλά και τις έντονες αντιρρήσεις της Νέας Δημοκρατίας ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος χορήγησης διπλώματος οδήγησης με στόχο την αντιμετώπιση των χρόνιων κρουσμάτων συναλλαγής και διαφθοράς.

Ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Σπίρτζης τόνισε στη Βουλή ότι το νομοσχέδιο επιφέρει σειρά από τομές στο σύστημα δίνοντας έμφαση μεταξύ άλλων:

α) στην πραγματοποίηση των ειδικών δοκιμασιών εξέτασης (πορεία) χωρίς την παρουσία του εξεταστή μέσα στο εκπαιδευτικό όχημα για την αποτροπή συναλλαγής,

β) στη δυνατότητα διενέργειας των ειδικών δοκιμασιών κάνοντας χρήση ηλεκτρονικού συστήματος αυτόματης καταγραφής (ηλεκτρονικές κάμερες) στα οχήματα,

γ) στη διαμόρφωση συστήματος εποπτείας και ελέγχου των εκπαιδευτών που διενεργούν τις θεωρητικές εξετάσεις,

δ) στη δημιουργία ειδικών διαμορφωμένων χώρων ή πιστών για τη διενέργεια των ειδικών δοκιμασιών και

ε) στη θέσπιση δυνατότητας σε υποψήφιους οδηγούς στην ηλικία των 17 ετών να οδηγούν οχήματα με συνοδό.

Κατηγόρησε, μάλιστα τη Ν.Δ. ότι δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο «κλείνοντας το μάτι» σε κάποιους.

Στον αντίποδα η Ν.Δ. δια του εισηγητή της Ανδρέα Κατσανιώτη χαρακτήρισε «προσχηματικό» τον στόχο ενίσχυσης της διαφάνειας του συστήματος των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης, ενώ κατηγόρησε τον κ. Σπίρτζη πως «στοχοποίει» δάσκαλους οδήγησης και εξεταστές και του καταλόγισε ότι υποχρεώνει σε έξοδα τις σχολές οδηγών να για την τοποθέτηση κάμερας και μικροφώνου στα οχήματα.

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …