Πέμπτη , 28 Μαΐου 2020
Αρχική / Κορυφαία Θέματα / Αξιωματούχος Λευκού Οίκου για Μητσοτάκη-Τραμπ: Ηταν μια από τις καλύτερες συναντήσεις που έχω παρακολουθήσει

Αξιωματούχος Λευκού Οίκου για Μητσοτάκη-Τραμπ: Ηταν μια από τις καλύτερες συναντήσεις που έχω παρακολουθήσει

Μία από τις καλύτερες συναντήσεις» που έχει παρακολουθήσει, χαρακτήρισε τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ενημερώνοντας, μέσω τηλεδιάσκεψης παράγοντες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι η συνάντηση των δύο αρχηγώναποτελεί αποκορύφωμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, ο αξιωματούχος σημείωσε ότι οι δύο ηγέτες αντιμετώπισαν «κοιτάζοντας στα μάτια» τα θέματα των διμερών σχέσεων, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα. «Έχουμε μία φιλοεπιχειρηματική κυβέρνηση η οποία θέλει να προσελκύσει αμερικανικές επενδύσεις», τόνισε, τονίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες της Ελλάδας να καταστεί ενεργειακός κόμβος της περιοχής. Έκανε, επίσης, αναφορά στη στενή αμυντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ και στις προσπάθειες της Αθήνας να αναβαθμίσει τις δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεών της.

Η Ελλάδα είναι πλήρως υποστηρικτική στο θέμα του Ιράν

Για το θέμα του Ιράν, ο αξιωματούχος είπε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός κατανόησε πλήρως την ενέργεια των ΗΠΑ και η Ελλάδα είναι πλήρως υποστηρικτική. Τόνισε επίσης τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας. «Ανέφεραν ότι αντιλαμβάνονται τους λόγους που αναλάβαμε δράση και συνεχίζουν να μας βοηθούν διπλωματικά, με όλα τα μέρη της περιοχής. Το καλωσορίζουμε και θα συνεχίσουμε να είμαστε σε στενή συνεργασία».

Τέλος, αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι αποτέλεσαν αντικείμενο της συνομιλίας Μητσοτάκη – Τραμπ, μαζί με το Kυπριακό και το Μνημόνιο Κατανόησης Τουρκίας – Λιβύης.«Είμαστε ανήσυχοι για την ανακήρυξη οικονομικής ζώνης από την Τουρκία και τη Λιβύη. Ακούσαμε όμως κι από τον κ. Μητσοτάκη την επιθυμία για διπλωματία με την Τουρκία. Ο Πρόεδρος πάντα το υποστηρίζει. Οι άνθρωποί μας επί του εδάφους εργάζονται για να το διευκολύνουν. Είναι κάτι που θέλουμε να δούμε να αναπτύσσεται στους επόμενους δυο μήνες», τόνισε.

πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δείτε ακόμα

Δένδιας: Η αντιπολίτευση να μην εγκλωβίζεται σε fake news και σε ακροδεξιά ρητορική

Για εγκλωβισμό της αντιπολίτευσης σε fake news και υιοθέτηση υβριστικών σεναρίων για τις ελληνικές ένοπλες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *