Τρίτη , 3 Οκτωβρίου 2023
Απαγόρευση κυκλοφορίας μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, Πάτρα, 25 Οκτωβρίου 2020.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Κλειστά και τα μίνι μάρκετ, ψιλικατζίδικα από τις 9 το βράδυ – Ποιοι εξαιρούνται

Μια σειρά νέων περιορισμών τίθενται σε ισχύ από την Παρασκευή, με σημαντικότερο μέτρο αυτό της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.

Οπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό πλέον και τα mini market, αλλά και τα ψιλικατζίδικα που λειτουργούσαν με διευρυμένο ωράριο, θα πρέπει να κλείνουν από τις 9 το βράδυ, ώρα που θα ξεκινάει ο περιορισμός της κυκλοφορίας.

Ως εκ τούτου, μετά τις 21.00 απαγορεύεται η αποστολή sms στο 13033, αλλά και στο έντυπο δήλωσης μετακίνησης και υπάρχουν μόνο συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Για λόγους εργασίας: Για μετάβαση προς και από την εργασία η βεβαίωση γίνεται είτε μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ή συμπληρώνοντας το έντυπο «Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου», το οποίο υπογράφεται από τον εργοδότη.

Για λόγους υγείας: Σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες πρέπει να στείλουν sms στο 13033 με τον κωδικό 1.

Για συνοδεία κατοικίδιων: Σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες πρέπει να στείλουν sms στο 13033 με τον κωδικό 6.

Εναλλακτικά, για την έγκριση τηςδιαδικασίας μετακίνησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα έντυπα: Οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν, συμπληρώσουν και φέρουν μαζί τους ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση. [Δείτε εδώ]

Χειρόγραφη Βεβαίωση: Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

  • Όνομα/Επίθετο
  • Διεύθυνση Κατοικίας
  • Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
  • Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή
Τι ισχύει για την ατομική άθληση

Aπό τις 21:00 έως τις 05:00 απαγορεύονται και οι μετακινήσεις για ατομική άθληση. Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας η ατομική άθληση επιτρέπεται αυστηρά και μόνο ατομικά ή σε συνθέσεις έως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κοντά στην οικία των ασκουμένων.

Tο κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

Τι ισχύει μετά τις 9 το βράδυ για delivery και take away

Κανονικά θα λειτουργούν οι υπηρεσίες παράδοσης κατ ‘οίκον (delivery) και η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, όπως επισημαίνει ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές».

Σχετικά άρθρα
Τηλεργασία

Όσον αφορά στην τηλεργασία, κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Αλλαγή ωραρίου από Δευτέρα στα σούπερ μάρκετ

Τέλος από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν μισή ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 20:30 αντί για 21:00.

Την Παρασκευή και το Σάββατο τα σούπερ μάρκετ θα κλείσουν κανονικά στις 21:00.

Ωστόσο, σε αντίθεση με ό,τι είχε αποφασιστεί προ ημερών, τα σούπερ μάρκετ δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή 15ης Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ν. Παπαθανάσης.

Δείτε ακόμα

1ο Μουσικό Φεστιβάλ Νέων September Fest, στην Ηλιούπολη

Ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει το 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Νέων September Fest στις 22 και 23 …