Σάββατο , 1 Οκτωβρίου 2022
Αρχική / Ειδήσεις / Απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Με Υπεύθυνη Δήλωση θα γίνονται από αύριο Δευτέρα 23 Μαρτίου οι μετακινήσεις μας. Ακόμα πιο περιοριστικά τα μέτρα για τις μετακινήσεις μας όπως ανακοίνωσε στο Διάγγελμα του ο πρωθυπουργός Κωσταντίνος Μητσοτάκης  στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαρτίου. Ενώ θα ακολουθήσει η εξειδίκευση των μέτρων στις 7 την από τους αρμόδιους υπουργούς

Οι επιλογές που δίνονται στον κόσμο δεν είναι πολλές και οι μετακινήσεις θα είναι περιορισμένες:

Φαρμακείο, βενζινάδικο, σούπερ μάρκετ ή κάτι άλλο για προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, είναι το πρώτο μέρος του εγγράφου.

Στο δεύτερο για ιατρικούς λόγους υπάρχουν οι προβλέψεις για ιατρείο, μονάδα υγείας ή κάτι άλλο.

Στο τρίτο μέρος υπάρχει πρόβλεψη για μετακίνηση για οικογενειακούς λόγους και προκειμένου να δοθεί βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες ή παιδιά.

Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για απλή σωματική άσκηση κοντά στο σπίτι, αλλά όχι για συλλογική αθλητική δραστηριότητα. Επίσης και η μετακίνηση για τη βόλτα των κατοικιδίων.

Τέλος, θα μπορεί κάποιος να πηγαίνει με δήλωση σε δημόσια υπηρεσία ή σε ένα κατάστημα παροχής υπηρεσιών. Σε όλα υπάρχει διεύθυνση του μέρους που θα πηγαίνει ο πολίτης και δεν θα μπορεί να πάει κάπου αλλού χωρίς να κάνει νέα δήλωση.

Για την εργασία μας

Πολύ σημαντικό είναι το τμήμα που αφορά στην εργασία. Θα μπορεί κάποιος να μετακινείται στη δουλειά του εφόσον δεν είναι δυνατή η τηλεργασία και με έγγραφη αναφορά του εργοδότη. Ή μετακίνηση για εργασία που δεν μπορεί να αναβληθεί.

Διάγγελμα θα κάνει ο πρωθυπουργός στις 18.00 και θα εξειδικευτούν τα μέτρα στις 19.00 από τον Ν. Χαρδαλιά, τον Κ. Πιερρακάκη, τον υφυπουργό Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη, τον υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ελ Οικονόμου, στο Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι.

Ενδεχομένως να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας προς την επαρχία με μπλόκο στα διόδια ή και περιορισμό των πτήσεων και άλλα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της επέκτασης του κοροναϊού.

Θα υπάρχουν κι άλλοι τρόποι δήλωσης:

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα αποστέλλεται με SMS στο 13033 θα μπορεί να συμπληρωθεί από όσους έχουν πρόσβαση κι ευχέρεια σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες και οι ηλικιωμένοι θα έχουν το έντυπο.

Οι πολίτες που θα θέλουν να μετακινηθούν θα στέλνουν μηνύματα SMS προς τον αριθμό και εν συνεχεία θα δηλώνουν σε ειδική φόρμα το που θα κατευθύνονται, έτσι ώστε να αποτρέπονται οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις.

Θα υπάρχει και η δυνατότητα με ένα χαρτί που θα μπορεί να συμπληρώνει ο οποιοσδήποτε στο σπίτι του και θα πρέπει να γράφει πάνω πού θα πάει και τι ώρα. Αν τον σταματά η Αστυνομία θα επιδεικνύει την ταυτότητά του και το συμπληρωμένο έγγραφο.

Το έντυπο που θα συμπληρώνουν οι πολίτες που θέλουν να μετακινούνται για συγκεκριμένους σκοπούς, έδωσε η Πολιτική Προστασία.  Πρόκειται για μια γραπτή (ή και ηλεκτρονική) δήλωση με συγκεκριμένα κουτάκια που θα συμπληρώνεται με ένα Χ από τους πολίτες.

Πηγή: in.gr

Δείτε ακόμα

Κορονοϊός: 1.222 νέα κρούσματα – 300 διασωληνωμένοι – 26 νεκροί

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, 1222 νέα κρούσματα του κορονοϊού, εκ των οποίων 8 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.