Σάββατο , 13 Αυγούστου 2022
Αρχική / Στα Νότια / Άγιος Δημήτριος / Aντίδραση κατά των κυβερνητικών αποφάσεων για τα « κόκκινα δάνεια & από αιρετούς που ανήκουν στην Νέα Δημοκρατία

Aντίδραση κατά των κυβερνητικών αποφάσεων για τα « κόκκινα δάνεια & από αιρετούς που ανήκουν στην Νέα Δημοκρατία

Ενάντια στη ρύθμιση της κυβέρνησης για τα « κόκκινα δάνεια» είτε είναι για πρώτη κατοικία είτε για επιχειρήσεις , τάσσεται και ο νεοδημοκράτης υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Δημητρίου , Αλέξανδρος Αρβανιτάκης και επικεφαλής της παράταξης « Πρωτοβουλία Αγ. Δημητρίου».
Η διαφοροποίηση του αυτή , έρχεται να προστεθεί και σ΄ άλλες αιρετών της Αυτοδιοίκησης που πρόσκεινται στη ΝΔ ή είναι στελέχη της .

υπ. δήμαρχος Αγ. Δημητρίου , Αλέξανδρος Αρβανιτάκης, επικεφαλής της παράταξης “Πρωτοβουλία Αγ. Δημητρίου”

Μάλιστα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , όπου συζητήθηκε ο Πτωχευτικός Κώδικας , ο κ. Αρβανιτάκης , κατέθεσε και συγκεκριμένες προσθήκες στο σχετικό ψήφισμα.Οι προσθήκες αυτές σχετίζονταν με την άποψη του ιδίου και της παράταξης του , όπως είπε:

οι επιπτώσεις του νέου Πτωχευτικού Κώδικα δεν περιορίζονται στο σημαντικό ζήτημα της άρσης προστασίας της πρώτης κατοικίας των υπό πτώχευση πολιτών.

Ένα εξίσου σημαντικό ζήτημα αφορά στις επιπτώσεις του στους επαγγελματίες που βρίσκονται να χρωστάνε σε τράπεζες και δημόσιο.

Σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών οι υπό άμεση απειλή επιχειρήσεις από την εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού ξεπερνούν τις 100.000, υπολογισμοί που πολύ φοβόμαστε ότι είναι συντηρητικοί.

Σε αυτές θα πρέπει να προσθέσουμε αρκετές χιλιάδες σήμερα υγιείς επιχειρήσεις που θα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της άμεσης πτώχευσης πελατών και οφειλετών τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη βιωσιμότητά τους.

Υπολογίζεται ότι οι επιπτώσεις στις επιχειρήσεις θα συμπαρασύρουν τουλάχιστον 300.000 εργαζόμενους, εν μέσω μιας οικονομικής συγκυρίας που δεν προσφέρει εναλλακτικές επιλογές για εργαζόμενους αλλά τους και τους ίδιους τους επαγγελματίες που τους παρέχεται αυτή η προσχηματική “δεύτερη ευκαιρία”.

Με το παραπάνω δεδομένο πιστεύουμε ότι οι παρεμβάσεις του Δήμου Αγίου Δημητρίου πρέπει πέραν της συνδρομής σε υπό έξωσή οικογένειες να στραφεί προς την ενημέρωση και κινητοποίηση των επαγγελματιών της πόλης μας, οι οποίοι θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νέου Πτωχευτικού Κώδικα.

Ενδεικτικά προτείνουμε:

-Την άμεση αναλυτική ενημέρωση, με κάθε πρόσφορο λόγω και της υγειονομικής συγκυρίας τρόπο, για τις επιπτώσεις του νέου Πτωχευτικού Κώδικα.
-Τη συντονισμένη δράση με τους θεσμικούς εκπροσώπους των επαγγελματιών (ΕΒΕΑ, ΓΣΒΕΕ, ΕΕΑ κ.α.) για την αντιμετώπιση του νέου θεσμικού πλαισίου.
Τα παραπάνω μέτρα προφανώς περισσότερο εξωραΐζουν τις δραματικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, για τον οποίο θεωρούμε ότι η προσφορότερη επιλογή είναι η άμεση αναστολή εφαρμογής του εν μέσω της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης και η συνολική αναδιάρθρωσή του σε άλλη κατεύθυνση”.

 

Πηγή: news-ta.gr

Δείτε ακόμα

Υποχρεωτική συνεπιμέλεια, η ανακοίνωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Η κυβέρνηση προωθεί μια σημαντική ανατροπή στο οικογενειακό δίκαιο, προβάλλοντας ως αιτιολογική βάση μεταξύ άλλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.