Τρίτη , 23 Ιουλίου 2024

Aγγλία: Φραστική επίθεση στον Τσίπρα – «Προδότη, πούλησες τη Μακεδονία

Φραστική επίθεση από συγκεντρωμένους δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας έξω από το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου. Την ώρα που ο πρωθυπουργός έβγαινε από το κτίριο, συγκεντρωμένοι Ελληνες που βρίσκονταν στο απέναντι πεζοδρόμιο του φώναξαν: «Προδότη, πούλησες τη Μακεδονία, δώσε και την Κύπρο», «Ντροπή σου!», ενώ ένας άλλος του φώναξε: «Πούλησες τη Μακεδονία για 30 αργύρια» και πέταξε κέρματα στο έδαφος.

Ο κ. Τσίπρας μόλις είχε συναντηθεί με Έλληνες επαγγελματίες, επιχειρηματίες και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στη βρετανική πρωτεύουσα.

Στο ίδιο σημείο με τους διαμαρτυρόμενους για τη συμφωνία που αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ σαν «Βόρεια Μακεδονία» και τη γλώσσα των γειτόνων σαν «μακεδονική» βρισκόταν ο Γιώργος Τσίπρας, εξάδελφος του πρωθυπουργού και προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας και άνδρες της ασφάλειας του Αλέξη Τσίπρα. Λίγο αργότερα, στο πλήθος προστέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ πρέσβυς Ανδρέας Παπασταύρου.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Λονδίνο για να έχει συνάντηση με την ομογένεια και την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, καθώς επίσης και σειρά επαφών, μεταξύ άλλων με οικονομικούς παράγοντες από το City του Λονδίνου. O Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί την Τρίτη το πρωί με νέους Έλληνες επιστήμονες ενώ με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό το απόγευμα της Τρίτης. Τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύτηκε φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τους δύο γιους του και τη σύντροφό του Περιστέρα Μπαζιάνα στο Λονδίνο.

Δείτε βίντεο της φραστικής επίθεσης (σ.σ. περίπου μια ώρα μετά τη δημοσίευσή του, «εξαφανίστηκε» από το YouTube):

Φραστική επίθεση στον Τσίπρα στο Λονδίνο

Στο βίντεο αυτό, που δημοσιεύτηκε από το livemedia.gr, βλέπετε όλο το χρονικό της διαμαρτυρίας σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο:

Αποδοκιμασίες είσοδος Τσίπρα

Σε βίντεο από την σελίδα Livemedia.gr, φαίνονται, μετά το φραστικό επεισόδιο, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού να προσεγγίζουν τους συγκεντρωμένους και να μιλούν μαζί τους. Σημειώνεται επίσης ότι όπως φαίνεται και στο βίντεο, δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στους συγκεντρωμένους Έλληνες, καθώς κάποιοι αντέδρασαν εναντίων εκείνων που αποδοκίμασαν τον Αλέξη Τσίπα.

Τσιπρασ11

Δείτε ακόμα

ΕΕ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο χρέος – Στα 356 δισ. ευρώ στο α’ τρίμηνο

Στην πρώτη θέση ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά στο ποσοστό …