Τρίτη , 23 Απριλίου 2024

Σπασμένες κούνιες στις παιδικές χαρές του Αλίμου-Αγανακτισμένοι οι γονείς καταγγέλουν τη Δημοτική Αρχή για ανευθυνότητα

To  notosvoice.gr δέχθηκε για πολλοστή φορά καταγγελία αναγνώστη και κατοίκου του Δήμου Αλίμου,για ατύχημα στην παιδική χαρά επί της οδού Θουκυδίδου.

Η καταγγελία έγινε από γονείς ενός μικρού παιδιού το οποίο τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, όταν έσπασε η κούνια και βρέθηκε στο πάτωμα. Από θαύμα το παιδί δεν υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του! Οι γονείς του οργισμένοι και αγανακτησμένοι με τα απανωτά, παρόμοια περιστατικά που συμβαίνουν τελευταία σε παιδικές χαρές του ίδιου Δήμου, μας έστειλαν και φωτογραφία από την κατεστραμένη κούνια.

Μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που στην ίδια παιδική χαρά σπάει κούνια, χωρίς ωστόσο οι φορείς του Δήμου να μεριμνούν αποτελεσματικά για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό δέχθηκαμε “βροχή” παραπόνων στο fb από αγανακτισμένους πολίτες που αναφέρουν ότι οι κούνιες είναι πρόχειρα τοποθετημένες και άρα επικίνδυνες στις περισσότερες παιδικές χαρές του Αλίμου.

Το εύλογο ερώτημα όλων που προκύπτει από το περιστατικό είναι γιατί εφόσον το πρόβλημα στη συγκεκριμένη παιδική χαρά (και όχι μόνο) ήταν γνωστό και απασχόλησε τον Δήμο και παλαιότερα, συνέβη ατύχημα για δεύτερη συνεχή φορά;  Μήπως είναι ώρα οι αρμόδιοι του Δήμου να βάλουν τέλος στην αμέλεια και την προχειρότητα;

Η δημοτική αρχή θα πρέπει επιτέλους να μεριμνήσει και ο εργολάβος που τοποθέτησε τα παιγχνίδια εκεί, να επανεξετάσει αν πληρούν τις προδιαγραφές και είναι ασφαλείς, ώστε να φιλοξενούν μικρά παιδιά. Σε διαφορετική περίπτωση και χωρίς να θέλουμε να γίνουμε κακοί οιωνοί, θα υπάρξει σίγουρα σοβαρός τραυματισμός ενός ή και περισσότερων παιδιών.

 

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …