Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Αδιάβατος δήμος για πεζούς και ΑΜΕΑ o Άλιμος

Μπάρες ανύπαρκτες ή κατεστραμμένες, αυτοκίνητα και τραπεζοκαθίσματα καθιστούν γολγοθά τη μετακίνηση για άτομα με αναπηρίες και μητέρες με καροτσάκια στον Δήμο Αλίμου.

Ελάχιστα έως καθόλου προσβάσιμος χαρακτηρίζεται από τους πολίτες του ο Δήμος του Αλίμου, καθώς οι υποδομές του δεν είναι καθόλου φιλόξενες για τους πεζούς και ακόμα περισσότερο για τα Άτομα με Αναπηρία, όπως προκύπτει από έρευνα του Alimosvoice.gr.

Η μετακίνηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για ένα άτομο που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο ή για μια μαμά που σπρώχνει το καροτσάκι του μωρού της, αποδεικνύεται πραγματικός γολγοθάς.

Τα άτομα με αναπηρικό καροτσάκι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην προσπάθειά τους να κινηθούν στα πεζοδρόμια, καθώς είτε δεν υπάρχουν ράμπες, είτε οι υπάρχουσες δεν είναι διαμορφωμένες σωστά ή έχουν καταληφθεί από τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων!

Κανείς, ούτε ο δήμος, δεν σέβεται το νομοθετημένο ελάχιστο πλάτος πεζοδρομίου που είναι το 1,5 μέτρο γι’ αυτό και προκύπτουν πολλά προβλήματα στα πεζοδρόμια, όπως είναι τα τραπεζοκαθίσματα, ο χώρος που καταλαμβάνουν τα περίπτερα, τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και άλλα πολλά.

Οι καταγγελίες δημοτών και επισκεπτών στον Άλιμο, πέφτουν βροχή, καθώς όλοι είναι δυσαρεστημένοι με την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους.

Παλαιότερα, σχετικά δημοσιεύματα του notosvoice.gr φαίνεται πως λειτούργησαν ως μοχλός πίεσης στους αρμόδιους φορείς του Δήμου που ξεκίνησαν μια προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών χωρίς όμως θεαματικά και λειτουργικά αποτελέσματα. Φαίνεται πως είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος για έναν Άλιμο προσβάσιμο σε όλους και κυρίως στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Η εύκολη μετακίνηση στην πόλη είναι απαραίτητη και δικαίωμα όλων!

Δείτε ακόμα

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ανάβει το «Δέντρο της Αγάπης», στο Παλαιό Φάληρο

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00 θα ανάψει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο «Δέντρο της Αγάπης» , …