Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Ο Σταύρος Τζουλάκης θα προχωρήσει για επικεφαλής ψηφοδελτίου στην ΠΕΔΑττικής.

Ενόψει των εκλογών των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης , των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) και κυρίως της Αττικής καθώς και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται οι δυνάμεις του Κεντρώου  χώρου όπου για…δεκαετίες ηγεμόνευε στην Αυτοδιοίκηση.Στην Αττική μάλιστα, έφθασε πολύ κοντά στο να μην κατεβάσει καν ψηφοδέλτιο για την ΠΕΔΑ.

Μεγάλο μέρος των δυνάμεων του χώρου είναι απορροφημένες σ΄άλλους πολιτικούς χώρους και κινήσεις.

Ευθύνες για την κατάσταση καταλογίζουν πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης στην ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ.

Με βασικούς πρωταγωνιστές τους κους Καμίνη, Πολυζωγόπουλο και εκλεκτούς του κου Θεοχάρη (έως ότου φύγει για το ΣΥΡΙΖΑ), η  αρμόδια επιτροπή που έδινε τις στηρίξεις σε υποψηφίους στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές, οδηγήθηκε στην απόλυτη συντριβή, στους περισσότερους δήμους της χώρας κυρίως όμως στον κατακερματισμό, με τις μεθοδεύσεις και λανθασμένες επιλογές της.
Ακόμα χειρότερο όμως είναι ότι από τον Ιούνιο  που υπήρχε αρκετό διάστημα δεν έγινε καμία προσπάθεια από τους παραπάνω υπευθύνους να διορθωθεί η κατάσταση και να ξεκινήσει ανασυγκρότηση των όποιων δυνάμεων και η προσέγγιση όσων είχαν εκλεγεί με ανεξάρτητα ψηφοδέλτια.

Απόλυτη παράδοση από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ σε κάθε επίπεδο.
Δεν έχει συγκροτηθεί αρμόδιο κομματικό αυτοδιοικητικό όργανο μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου.  Μόνη κίνηση που υπήρξε ο ορισμός  πλευράς Πολιτικού Συμβουλίου ως υπεύθυνης την Κατερίνα Μπατζελή  η οποία είχα αποτύχει ως υποψήφια περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και χωρίς καμία σχέση με το χώρος της αυτοδιοίκησης μέχρι τις εκλογές του Μαίου.
Επίσης χωρίς καμία σχέση με το χώρο ορίστηκε για τη θέση του επικεφαλής του οργάνου ο Κώστας Πανταζής. Θεωρείται ότι έχει ικανότητες στα δύσκολα.

Στην Αττική

Στις τελευταίες εκλογές από πλευράς της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ έγιναν τα μεγαλύτερα λάθη στις επιλογές προσώπων ακόμα και των συνεργασιών όπου υπήρξαν με το ΣΥΡΙΖΑ, επιλογές που διέλυσαν στην κυριολεξία ότι διέθετε το τελευταίο διάστημα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης στη πιο κρίσιμη περιφέρεια αυτή της Αττικής.

Να αναφερθεί ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής είναι η σημαντικότερη πανελλαδικά και καθοριστική για τους συσχετισμούς στην ΚΕΔΕ και από την οποία θα αναδειχθεί η νέα ηγεσία της

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την την Τρίτη 30/10 στα κεντρικά γραφεία του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ , στη Χαριλάου Τρικούπη και ενώ είχαν κληθεί και οι δήμαρχοι που θεωρείται ότι πρόσκεινται στο χώρο παρέστησαν μόνο 3 δήμαρχοι. Οι δήμαρχοι Ιλίου  Νίκος Ζενέτος , Αγ. Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος και Ν. Σμύρνης  Σταύρος Τζουλάκης.

Θεωρείται ότι τη κίνηση θα στηρίξει ο δήμαρχος Μοσχάτου Ανδρέας Ευθυμίου, ο οποίος λόγω σημαντικής εκδήλωσης για το Ολοκαύτωμα στο δήμο του δεν προσήλθε στη συγκεκριμένη συνάντηση αλλά προσήλθε σε αυτή που έγινε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στα γραφεία της ΠΕΔΑ, συνάντηση που συντόνισε ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης. Σε αυτή τη 2η προσήλθε και ο Δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας Γιάννης Βούρος.

Ηχηρή ήταν η απουσία από τη συνάντηση της Χαρ, Τρικούπη όπως και της επόμενης στη ΠΕΔΑ των δημάρχων, Πειραιά, Ηλιούπολης, κα ,που κατά την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ , ανήκουν ή πρόσκεινται φιλικά σ΄αυτό.

Στη 1η σύσκεψη της Χαρ. Τρικούπης  πέραν των δυο δημάρχων, παρέστησαν οι πρώην πρόεδροι της ΚΕΔΕ , Κώστας Ασκούνης και Πάρις Κουκουλόπουλος , ο περιφερειάρχης Κρήτης , Σταύρος Αρναουτάκης , ορισμένα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, από την παράταξη της , όπως ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης αρκετοί άλλοι καθώς και ο Παύλος Γερουλάνος  που με δήλωσή του στη ΚΟΕΣ  δεν θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ στις επικείμενες εκλογές της ΚΕΔΕ  αλλά θα είναι υποψήφιος σε όποιο όργανο κριθεί η παρουσία του χρήσιμη.

Σε αυτή τη συνάντηση όπως και στην επόμενη που έγινε στα γραφεία της ΠΕΔΑ  συζητήθηκαν γενικότερα θέματα των εκλογών και της Αυτοδιοίκησης που θα πρωταγωνιστήσουν τόσο στη ΠΕΔΑ όσο στην ΚΕΔΕ και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), όπου κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η κατάσταση είναι ίδια και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και χειρότερη.

Σε αυτή την 1η σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση μιας “επιτροπής εκτάκτου ανάγκης”, με τη συμμετοχή εκτός των Μπατζελή και Πανταζή , των 2 πρώην προέδρων της ΚΕΔΕ, των Ζενέτο και Μίχο,  καθώς του Παύλου Γερουλάνου κ.α ,

σε μια προσπάθεια να γίνει ότι καλύτερο μπορεί αυτή τη πραγματικά δύσκολη στιγμή ώστε να διασφαλισθεί η παρουσία της ιστορικής παράταξης, στα κορυφαία θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης με στελέχη που μπορεί να παραμένουν στο χώρο

είτε και στελέχη με μακρά διαδρομή στην αυτοδιοίκησης και επηρεάζονται από προσωπικά από πρόσωπα όπως είναι αυτό του Παύλου Γερουλάνου όπως και δημάρχων με μακρά ιστορία.

Δείτε ακόμα

Απόπειρα ληστείας με πυροβολισμούς σε περίπτερο, στη Νέα Σμύρνη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο …