Τετάρτη , 8 Μαΐου 2024

Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος: “Φέτος θα φωτίσουμε αυτό το δεντράκι με την ελπίδα του χρόνου να φωτίσουμε όλη την πόλη όπως της αξίζει”

Πραγματοποιήθηκε χθες – Σάββατο 7/12 – στις 18:00 στην κεντρική Πλατεία της πόλης μας – “Δημάρχου Παναγιώτη Μακρη” – με τη συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας, η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Οι μικροί Καισιαριανιώτες απόλαυσαν τα δημιουργικά δρώμενα:

– ζαχαροπλαστική, κατασκευές και face painting από το “ΠΑΙΔΟΡΑΜΑ”.
– Τη χορωδία του Γιώργου Γκόγκου που τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, για να μας βάλει στο πνεύμα των εορτών. Το μουσικό πρόγραμμα που ακολούθησε επιμελήθηκε ο υπάλληλος του Δήμου μας, Γιώργος Παπαθανασίου

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος που στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Στην Ελλάδα, το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι μια σχετικά πρόσφατη παράδοση. Εμφανίστηκε στη χώρα μας με τον ερχομό του Όθωνα. Μέχρι τότε, οι Έλληνες στόλιζαν καραβάκια… Το καραβάκι για τους Έλληνες συμβολίζει πολλά πράγματα.

Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός του συμβολίζει πρωτίστως μια νέα πλεύση, μετά τη γέννηση του Ιησού. Νέα ταξίδια, νέες διαδρομές, νέα όνειρα και νέους προορισμούς.

Μια νέα πλεύση θέλουμε να χαράξουμε κι εμείς ως νέα Δημοτική Αρχή στο Δήμο μας… Να ανοίξουμε πανιά προς νέους προορισμούς, χωρίς βεβαίως να ξεχάσουμε από που προερχόμαστε. Γιατί ως γνωστόν, όταν δεν ξέρεις από που προέρχεσαι, δεν ξέρεις και που πας. Και δεν ξέρεις και που να επιστρέψεις. Εμείς ξέρουμε και από που προερχόμαστε και που θέλουμε να πάμε. Και κυρίως ξέρουμε που θέλουμε να επιστρέψουμε.

Έχουμε μια πόλη διαμάντι…». «Το δικό μας ‘καραβάκι’ θα κάνει υπερβάσεις. Όπως αυτή που θέλαμε για τη φετινή εορταστική περίοδο, αλλά βρεθήκαμε μπροστά σε ένα τείχος αντιδράσεων.

Φέτος σχεδιάζαμε την εγκατάσταση ενός χριστουγεννιάτικου χωριού στα Ξύλινα, με παιχνίδια και δράσεις για παιδιά και μεγάλους. Στόχος μας ήταν τα παιδιά της πόλης μας να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων με έναν άλλο τρόπο. Και γιατί όχι, να προσελκύσουμε και επισκέπτες γειτονικών πόλεων. Να αυξήσουμε τα έσοδα των δημοτικών επιχειρήσεων, προκειμένου να τα αξιοποιήσουμε προς όφελος όλων μας.

Το φετινό χριστουγεννιάτικο όνειρό μας μπορεί να βρήκε αντιστάσεις, αλλά να είστε βέβαιοι πως δεν θα τα παρατήσουμε. Γιατί το δικό μας ‘καραβάκι’ ξέρει ακριβώς που θέλει να πάει. Και ακριβώς που θέλει να γυρίσει. Εμείς θέλουμε η πόλη μας να λάμψει. Να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών από όλη την Αθήνα… Κι επειδή η ελπίδα μας διακατέχει, δεν θα τα βάλουμε κάτω.

Φέτος θα φωτίσουμε αυτό το δεντράκι με την ελπίδα του χρόνου να φωτίσουμε όλη την πόλη όπως της αξίζει.

Σας εύχομαι ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα!»

Δείτε ακόμα

Παρουσίαση του βιβλίου του τ. Δημάρχου Καισαριανής Σπύρου Τζόκα «Κραυγή της σιωπής»

Η «Κραυγή της σιωπής» το ένατο βιβλίο του τέωςΔημάρχου Καισαριανής Σπύρου Τζόκα παρουσιάζεται την Τετάρτη …