Για «επιστροφή στη δεκαετία του ‘60» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Instagram, στηλιτεύοντας την επέμβαση αστυνομικών σε δύο κινηματογράφους λόγω της παρουσίας ανηλίκων σε προβολές της ταινίας «Joker».
Όπως σημειώνει, «πέραν της μοναδικής ερμηνείας του Χοακίν Φίνιξ, η ταινία καταπιάνεται με δυο πολύ καυτά κοινωνικά ζητήματα. Την ψυχική νόσο και το μπούλινγκ απέναντι στους ασθενείς και ταυτόχρονα τη συστημική ταξική αδικία. Την αδικία που γεννά το ταξικό μίσος και κάποια στιγμή την εξέγερση των από κάτω, σε ένα καλοδουλεμένο κοινωνικό οικονομικό και μιντιακό σύστημα, που παρά τη συντονισμένη προσπάθειά του να παράξει κοινωνικό αυτοματισμό και συγκρούσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων που ελέγχει, κάποια στιγμή χάνει τον έλεγχο».
«Βγαίνοντας από τον κινηματογράφο, είχα την αίσθηση ότι μετά από πολύ καιρό το Hollywood φτιάχνει, ίσως άθελά του, μια δυνατή ταινία με έντονο κοινωνικό αλλά και ευρύτερα πολιτικό περιεχόμενο. Χωρίς όμως ταυτόχρονα να το κραυγάζει, χωρίς να σε παίρνει από το χέρι για να σου υποδείξει το μήνυμα» συνεχίζει ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει: «Πού να φανταστώ ότι μια εβδομάδα αργότερα η νέα ‘προοδευτική’ κυβέρνηση της Ν.Δ., με εντολή μάλιστα λειτουργών του υπουργείου Πολιτισμού, θα έβαζε την ΕΛΑΣ να αποκαταστήσει την τάξη; Και να μας επιστρέψει αισίως στη δεκαετία του ’60, ίσως και ακόμη πιο πίσω… Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοΐδης. Όχι παίζουμε».
Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύεται από μία φωτογραφία (καρέ από την ταινία όπου το πρόσωπο κάποιου που κυνηγά τον «Τζόκερ» έχει αντικατασταθεί από το πρόσωπο του κ. Χρυσοχοΐδη) η οποία «προφανώς αποτελεί φωτομοντάζ των δημιουργών του διαδικτύου», όπως επισημαίνει ο κ. Τσίπρας.