Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Πρόγραμμα 2020. Συζητάμε & Σχεδιάζουμε

Συνεχίζοντας την καθιερωμένη επικοινωνία μας για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον Άγιο Δημήτριο, αυτή τη χρονική περίοδο συζητάμε και σχεδιάζουμε μαζί το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 που θα ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο τον προσεχή Νοέμβριο.

Για το σκοπό αυτό, αξιοποιούμε τις παραδοσιακές και πολύ σημαντικές διαδικασίες των λαϊκών συνελεύσεων, αλλά και τη σύγχρονη τεχνολογία, που παρέχει μεγάλες διευκολύνσεις στην επικοινωνία μας.

Με τις 6 Λαϊκές συνελεύσεις, μία σε κάθε διαμέρισμα του Δήμου, θα μας δοθεί η ευκαιρία της απ’ ευθείας ανταλλαγής απόψεων για τις προτεραιότητες που πρέπει, αλλά και μπορούμε να θέσουμε για τα έργα που θα γίνουν κατά τον επόμενο χρόνο σε κάθε γειτονιά.

Μέσω της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Διαβούλευσης, ενός πολύ σημαντικού εργαλείου επικοινωνίας που είναι στη διάθεση των πολιτών, εμπλουτίζουμε όσο γίνεται περισσότερο τον προβληματισμό γύρω από το θέμα του υπό σύνταξη Τεχνικού Προγράμματος, με τη δυνατότητα της άμεσης και εμπεριστατωμένης υποβολής προτάσεων από όλες και όλους εσάς.

Η πλατφόρμα είναι ενεργή.

Ήδη επεξεργαζόμαστε και τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν διάφορες επί μέρους μελέτες, με αρκετά στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διεξαγωγή μιας εποικοδομητικής συζήτησης.

Υπενθυμίζω ότι η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος κάθε έτους, από το Δημοτικό Συμβούλιο, συνιστά μια κορυφαία συμμετοχική διαδικασία στην οποία συμμετέχουν η Οικονομική Επιτροπή, η Εκτελεστική Επιτροπή, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, οι πολίτες μέσω των διαδικασιών λαϊκής συμμετοχής και το Δημοτικό Συμβούλιο που έχει τον τελικό αποφασιστικό λόγο.

Δεδομένης της οικονομικής στενότητας και του καθεστώτος υποχρηματοδότησης υπό το οποίο τελεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι δικές σας προτάσεις και απόψεις έχουν ιδιαίτερη αξία, ώστε η τελική διαμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος 2020 να είναι η καλύτερη δυνατή για την πόλη μας.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

Δείτε ακόμα

Νέα Σεμινάρια Γονέων Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων ΗΛΙΟΣ

Τα σεμινάρια ξεκινάνε την Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2023 και απευθύνονται στους γονείς παιδιών των παιδικών …