Σάββατο , 15 Ιουνίου 2024

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2019

Με 154 «ναι» εγκρίθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019 από την Ολομέλεια της Βουλής έναντι 143 «όχι».

Από την διαδικασία απουσίαζαν τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ είναι ενδεικτικό ότι τα «ναι» πέρασαν την σχεδόν οριακή γραμμή των 152 βουλευτών της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, λόγω της στήριξης του βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη και της κυρίας Κατερίνας Παπακώστα.

Σε κάθε περίπτωση, αν και η ψηφοφορία του προϋπολογισμού δεν αποτελεί ασφαλές πλαίσιο για αναλύσεις σχετικά με την επικείμενη κρίσιμη ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί το επόμενο διάστημα με εξαιρετικά εύθραυστη ισορροπία συνοχής.

Πάντως, ο κ. Σαρίδης, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω κοινοβουλευτικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την αποδοχή ή όχι πρότασης νόμου που έχει καταθέσει για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» συγκεκριμένων δανειοληπτών, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σαρίδης δεν αναμένεται να διαγραφεί από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του!

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι ψηφίζει μεν τον προϋπολογισμό, αλλά όχι την πρόβλεψη για να μην περνούν από τον έλεγχο της Βουλής τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων Εξωτερικών, Αμυνας και Μακεδονίας-Θράκης.

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …