Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη στον Άλιμο ο Αρτέμης Σώρρας

Στον Άλιμο εντοπίστηκε και συλλήφθηκε λίγες ώρες ο Αρτέμης Σώρρας. Άνδρες της ασφάλειας Αττικής τον εντοπίζουν και τον οδήγησαν στην ΓΑΔΑ

Η σύλληψη του καταζητημένου αρχηγού των «Ελλήνων Συνέδρων» έγινε από τη διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στην Αλίμο. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε αφήσει μακριά το κεφάλι, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτός. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης εδώ και πολλούς μήνες, ωστόσο απέτυχε να διαφύγει τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Ο Σώρρας εντοπίστηκε σε διαμέρισμα όπου διαμένονταν στα νότια προάστια μετά από έρευνες και πληροφορίες της Ασφάλειας Αττικής, η οποία πραγματοποίησε έφοδο και ακινητοποίησε χωρίς να προβάλει την ελάχιστη αντίσταση. Ο καταζητούμενος βρισκόταν σε αυτό το διαμέρισμα, ένα υπόγειο, από την πρώτη στιγμή της αναζήτησής του, από το Μάρτιο του 2017 δηλαδή.

Σε αυτό το υπόγειο, το οποίο ήταν ειδικά διαμορφωμένο με τα καλύμματα των παραθύρων και των θυρίδων, έσβησε ένα μέλος των «Ελλήνων συγγραφέων». Ο Αρτέμης Σώρρας δεν έφτασε ποτέ από το χώρο και τα ψώνια συντήρησης τους έκανε το μέλος της οργάνωσης που συνελήφθη μαζί του.

Τα ίχνη του Σώρρα εντόπισαν ειδική υπηρεσία της αστυνομίας μετά από φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής να καταλάβουν την ημέρα του Σαββάτου.

Ο Σώρρας κρατείται στην Ασφάλεια Αττικής προκειμένου να οδηγηθεί σε εισαγγελέα.

Ο κ. Ο Αρτέμης Σώρρας είχε καταδικαστεί το Μάρτιο του 2017 σε ποινή φυλάκισης 8 ετών (όπως και ο σύζυγός του) και πέντε χρόνια μετά την κατάσχεση των πολιτικών δικαιωμάτων του, μετά από δίωξη που έκανε ο κουμπάρος του και ο πρώην συνεργάτης του, Φώτης Λέμπιδα, παραλλαγή σε βαθμό κακούργημα, αλλά από τότε είχε εξαφανιστεί και αναζητήθηκε. Πριν από ένα μήνα, δήλωσε, μέσω του δικηγόρου του, «είμαι ελεύθερος, κυκλοφορώ ανάμεσα σε σας, ελεύθερος και ωραίος».

Η σύζυγος της Βαγια Ρουγκλίου πρόσφατα παραδόθηκε, καθώς η Εφετείου Πάτρας μείωσε την ποινή της από οκτώ σε τρία χρόνια και της έδωσε τη δυνατότητα να εξαγοράσει την. Πληρώστε 40.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερη.

Μετά την εξαφάνιση του ζεύγους Σόρρα είχε εκδοθεί διεθνής σύμβολο διακανονισμού μέσω του Ιντερπόλ, καθώς υπάρχουν υπονοιες ότι εγκατέλειψαν τη χώρα. Ο Σώρας είχε διατηρήσει επαφές κυρίως στη Γερμανία από την εποχή που εργάστηκε ως οδηγός διεθνών μεταφορών φορτηγών.

Πριν από την εξαφάνιση του περνούσε τον χρόνο του σε ένα μικρό γραφείο στο λεωφόρο Βουλιαγμένης ενώ η τελευταία γνωστή διεύθυνση ήταν σε ένα παλιό διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …