Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Στη σειρά για τη φωτό -Μάχη για μια θέση δίπλα στον Τσίπρα [εικόνες]

Χωρίς πανηγυρικούς τόνους δίνοντας μια πρόγευση των παροχών που ετοιμάζει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, χωρίς κουβέντα όμως για τις συντάξεις, κύλησε η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβούλιου.

Ο κ. Τσίπρας, αφού καλωσόρισε τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στο κυβερνητικό σχήμα, είπε ότι «η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο γεμίζει τον ελληνικό λαό με προσδοκίες για βελτίωση των συνθηκών ζωής, για μια καλύτερη καθημερινότητα και ανακούφιση από τα βάρη και την αγωνία της μνημονιακής εποχής».

Για πρώτη φορά, στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου κάθισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μια επιλογή που έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο εντός ΣΥΡΙΖΑ όσο και εκτός, με καυστικά σχόλια από τους πρώην συντρόφους της.

Παρούσες στο υπουργικό συμβούλιο, αν και όχι στο τραπέζι της συνεδρίασης -λόγω του ότι είναι υφυπουργοί- και οι κυρίες Κατερίνα Παπακώστα αλλά και Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αμέσως, μετά υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της βουλής για την απαραίτητη αναμνηστική «οικογενειακή» φωτογραφία. Πηγαδάκια και αστεϊσμοί δεν έλειψαν ενώ όλοι τους προσπαθούσαν να πάρουν θέση δίπλα και πίσω από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Νίκος Παππάς με τον Τέρενς Κουίκ έδειχναν ιδιαίτερα χαρούμενοι, ενώ η κυρία Παπακώστα έστεκε μόνη της μέχρι να εμφανιστεί η κυρία Γεροβασίλη η οποία στάθηκε δίπλα της. Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου επίσης μόνη της, στην άκρη στα δεξιά της φωτό. Δίπλα της ο Χρήστος Σπίρτζης, παλιός της γνώριμος από το ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα οι τουρίστες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία από κάτω έκπληκτοι είδαν τους υπουργούς στην είσοδο και σήκωσαν και αυτοί τις φωτογραφικές τους μηχανές.

 

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …