Δευτέρα , 5 Ιουνίου 2023

ΣΟΚ! Υγειονομική βόμβα: Νερό με ψόφια ποντίκια έπινε ο Γαλατάς!

Ο πρόεδρος της κοινότητας Γαλατά μετά την πρωινή είδηση «βόμβα» με τα ποντίκια που βρέθηκαν σε δύο οικίες μέσα στο δίκτυο ύδρευσης. Ο πρόεδρος σε δηλώσεις του στο Nafpaktia news.gr είπε ότι είχε γίνει καθαρισμός στις δεξαμενές από τα τέλη Μαΐου. Από το πρωί όταν ενημερώθηκε από υδραυλικό που βρήκε τα ποντίκια έκανε τις απαραίτητες ενέργειες να ενημερώσει την ΔΕΥΑΝ όπου άμεσα έκανε παρέμβαση . Επίσης μας ενημέρωσε ότι ο Δήμος Ναυπακτίας μοίρασε εμφιαλωμένα νερά στους κατοίκους και ότι σε λίγη ώρα όλο το χωριό θα έχει ξανά νερό. Σε ερώτηση μας αν το νερό θα μπορούν οι κάτοικοι του Γαλατά να το πιούν μας είπε πως δεν έχει κάποια  τέτοια ενημέρωση , το νερό του Γαλατά είναι καλό πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, βέβαια όπως είπε αναμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ.

Δηλώσεις Μπαλωμένου – Πλάνα από τις δεξαμενές στο Γαλατά:

Αγγ. Σμπούκη:Η ΔΕΥΑΝ έκανε όλες τις οφειλόμενες ενέργειες στον Γαλατά

Μιλώντας για το περιστατικό με τα νεκρά ποντίκια στο δίκτυο ύδρευσης της τοπικής κοινότητας Γάλατά του Δήμου Ναυπακτίας, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Αγγ. Σμπούκη ανέφερε ότι από την πλευρά της επιχείρησης έχουν γίνει όλες οι οφειλόμενη ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλή ποιότητα του νερού που διατρέχει το δίκτυο της κοινότητας.

Πριν από λίγη ώρα, όλο κληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού και χλωρίωσης του δικτύου, ενώ μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί  με  τη συμμετοχή του δημάρχου Ναυπακτίας Π. Λουκόπουλου, της προέδρου της ΔΕΥΑΝ και τοπικών παραγόντων αποφασίστηκε επιπλέον μέτρα προστασίας του δικτύου και της δεξαμενής ύδρευσης. Να σημειωθεί ότι το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από εργασίες ύδρευσης σε σπίτι από ιδιώτη υδραυλικό.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Σμπούκη στο Nafpaktianews μέσα στις επόμενες ώρες το δίκτυο θα είναι και πάλι στη διάθεσή των καταναλωτών ενώ ίσως και αύριο θα ληφθούν δείγματα του νερού για τον απαραίτητο εργαστηριακό μικρόβιο λογικό έλεγχο. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε η κ. Σμπούκη, η ΔΕΥΑΝ προσπαθεί να παρεμβαίνει αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε καταγγελία λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγειας

Δείτε ακόμα

Τη Μεγάλη Τρίτη τα ραντεβού για τους 30-39 – Τη Μεγάλη Πέμπτη για τους 40-44 με AstraZeneca – Στις 5 Μαΐου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson

Τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 30-39 και τη Μεγάλη …