Τετάρτη , 24 Ιουλίου 2024

Σείστηκε η Β. Ήπειρος – Θρηνεί ο Ελληνισμός – Στη γη των Βουλιαράτων αναπαύεται πια ο Κων. Κατσίφας

Πλήθος κόσμου παρέστη στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, η οποία τελέστηκε σήμερα στο χωριό Βουλιαράτες, έντεκα μέρες μετά τον θάνατό του κατόπιν συμπλοκής με την αλβανική αστυνομία.

Από νωρίς το πρωί έφτανε στο χωριό πλήθος κόσμου με λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα από πολλές πόλεις της Ελλάδας, προκειμένου να πει το «τελευταίο αντίο» στον 35χρονο που έχασε τη ζωή του την Κυριακή 28 Οκτωβρίου.

https://www.youtube.com/watch?v=dE7cYuiM6OI

https://www.youtube.com/watch?v=RWcK74RtFU0

Στην κηδεία παρέστη και η Κύπρια ευρωβουλευτής, Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, ενώ τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Δρόπολης Μιχάλης Μάνος, τα έξοδα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα καλυφθούν από τον Δήμο Δρόπολης, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

https://www.youtube.com/watch?v=-OYIMyY1wec

Στο μεταξύ, δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας από τις Αρχές τόσο της Ελλάδας όσο και της Αλβανίας, με εξονυχιστικούς ελέγχους των λεωφορείων και των επιβατών που μετέβαιναν στους Βουλιαράτες, στις περιοχές γύρω από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, προκειμένου να αποφευχθούν οποιαδήποτε επεισόδια.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μάλιστα, είχαν απευθύνει έκκληση προς τους Έλληνες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες να τιμήσουν τον νεκρό, επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό.

https://www.youtube.com/watch?v=5GqjJTYnVEE

Παρ’ όλα αυτά, οι αλβανικές Αρχές προέβησαν στην προσαγωγή τεσσάρων Ελλήνων που ταξίδευαν προς Βουλιαράτες, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έφεραν μπλούζες με συνθήματα και κουκούλες.

Η αλβανική Αστυνομία ενημέρωσε τις ελληνικές Αρχές ότι οι προσαγωγές δεν θα μετατραπούν σε συλλήψεις, ωστόσο δεν επετράπη στους τέσσερις προσαχθέντες να παραστούν στην κηδεία του 35χρονου, καθώς υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Δείτε ακόμα

ΕΕ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο χρέος – Στα 356 δισ. ευρώ στο α’ τρίμηνο

Στην πρώτη θέση ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά στο ποσοστό …