Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Προσφυγή από 50 επαγγελματίες κατά του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα Αλίμου

Το τελευταίο τους χαρτί παίζει 50 ιδιοκτήτες επαγγελματικών σκαφών αναψυχής άνευ πληρώματος προκειμένου να διεκδικήσουν το μέλλον τους στον Μαρνού Αλίμου, το οποίο μέχρι τώρα έχουν ως βάση. Σε διαφορετική περίπτωση ετοιμάζεται σχέδιο για τη δημιουργία μαρίνας στην Ανάβυσσος.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι 50 ιδιοκτήτες συστάθηκαν το Δεκέμβριο του 2017 με την επωνυμία «Κοιν.Σ.Επ Ελληνική Βάση Γιώτιν». Στις 16 Μαΐου, συμμετείχαν στο διεθνές διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάδειξη του προτιμώμενου επενδυτή για την παραχώρηση της μαρίνας Αλιμου.

Όπως επισημαίνουν χθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, καθώς δεν πληρούσαν δύο βασικούς όρους: το αποθεματικό ταμείο ύψους 15 εκατ. ευρώ αλλά και την τριετή εμπειρία στη διαχείριση μαρίνων 500 θέσεων λιμενόμενωσης.

Σύμφωνα με τον συνεταιρισμό, ο αποκλεισμός τους είναι άκυρος γιατί η επιχείρηση είναι νεοσύστατη και γι ‘αυτό δεν μπορούσε να παρουσιάσει τόσο μεγάλο απόθεμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Τόνισαν δε, ότι διαθέτουν εμπειρία στο συγκεκριμένο μαρίνα μιας και δραστηριοποιούνται εκεί για δεκαετίες.

Η επόμενη κίνησή τους είναι να προσφύγουν κατά της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Όπως υποστηρίζουν, η εμπειρία που διαθέτουν είναι πιο σημαντική από τον τυπικό όρο του διαγωνισμού.

Η δημιουργία συνεταιρισμού από επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού υλοποιείται για πρώτη φορά. Αν τελικά δεν καταφέρουμε να ενταχθούν ξανά στη διαγωνιστική διαδικασία, τότε θα ξεκινήσει η προσπάθεια για τη δημιουργία μαρίνας στο Ανάβυσο “ένα σπίτι για τον επαγγελματία στα σκάφη αναψυχής” όπως επεσήμαναν.

Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί από την Συνεταιρισμό στα αρμόδια υπουργεία, αναλυτική μελέτη για τη δημιουργία μαρίνας στην Ανάβυσσος, η διαχείριση της οποίας φιλοδοξεί να αναλάβει η «Κοινή Ελληνική Βάση Γιώτινγκ» με 500 λιμενικές θέσεις και τιμές ανταποκρινόμενες στις ανάγκες του κλάδου, με τα μισθώματα να κυμαίνονται στα 250 ευρώ.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …