Δευτέρα , 22 Απριλίου 2024

Προς συμφωνία Super League και Βασιλειάδης -Οχι λιγότερες από 14 ομάδες στο πρωτάθλημα

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι κοντά σε συμφωνία με τη Super League, κάτι που θα επιτρέψει την έναρξη του νέου πρωταθλήματος στην ημερομηνία που είχε οριστεί εξ αρχής, δηλαδή στις 25 Αυγούστου. Οι ΠΑΕ ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή πως δεν δέχονται τη μείωση των ομάδων του πρωταθλήματος σε 12, αλλά αποδέχονται να μειωθούν σε 14 και όλα δείχνουν πως και ο κ. Βασιλειάδης θα συμβιβαστεί, αλλά με… όρους.

Ο υφυπουργός φέρεται να εξασφάλισε ως αντάλλαγμα για τη συγκεκριμένη «παραχώρηση» να περάσει ειδικός κανονισμός περιορισμού στους δανεισμούς παικτών μεταξύ της Super League, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τη σεζόν 2019/20. Ο ίδιος θεωρεί πως έτσι θα αυξηθεί η αξιοπιστία του προϊόντος. Συν τοις άλλοις, ο κ. Βασιλειάδης αναμένεται να μετατρέψει το πλάνο χρηματοδότησης των ΠΑΕ από «κλειστό» πενταετές σε μια συμφωνία αρχικά για δύο χρόνια, με προοπτική επέκτασης για άλλα τρία εφόσον τηρούνται πιστά οι όροι που θα τεθούν στις ΠΑΕ. Αυτοί περιλαμβάνουν αυστηρούς οικονομικούς ελέγχους στις ΠΑΕ ανά τρίμηνο, ποινές και ρήτρες για επεισόδια και άλλα αρνητικής φύσεως φαινόμενα (χειραγώγηση αγώνων, δυσφημιστικά σχόλια κλπ.), έγκυρη καταβολή οφειλομένων προς Δημόσιο, παίκτες, προπονητές και υπαλλήλους κ.α. Παράλληλα, όμως καθιερώνονται και μπόνους επιβράβευσης (υπολογίζεται ένα συνολικό ποσό 5 εκατ. ευρώ ετησίως) για τις ΠΑΕ που θα παρουσιάζουν στοιχεία όπως αύξηση προσέλευσης κοινού στα παιχνίδια τους, ανάδειξη Ελλήνων παικτών, συγκομιδή βαθμών και κόσμια διαγωγή των φιλάθλων.

Κερδισμένη από την επικείμενη συμφωνία θα είναι και η Football League, καθώς μέσω της ΕΡΤ θα δοθούν 18 εκατ. ευρώ στις ΠΑΕ και ένα μέρος θα καταλήξει στα ταμεία των συλλόγων της κατηγορίας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία Βασιλειάδη-Λίγκας, τότε την επόμενη Πέμπτη θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος, ενώ θα πρέπει να συμφωνηθεί και το πλαίσιο της προκήρυξης για το νέο πρωτάθλημα, κυρίως ως προς τον τρόπο που θα οδηγηθούμε στις 14 ομάδες (δύο ομάδες, η 15η και 16η, θα υποβιβαστούν απευθείας, ενώ η Super League θα ήθελε μπαράζ ανόδου/παραμονής του 13ου και 14ου με τον 1ο και 2ο της Football League, κάτι στο οποίο αντιδρά έντονα η τελευταία).

Δείτε ακόμα

«Χρυσός» στη Μελβούρνη ο Πετρούνιας – Όλο και πιο κοντά οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Σπουδαίος Λευτέρης Πετρούνιας! Ο Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο …